Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk heeft eerste thuiszege van het seizoen beet
Sam Soetaers

Kortrijk heeft zijn eerste thuiszege van het seizoen beet. Het versloeg rode lantaarn Waasland-Beveren met 2- 1.

Kortrijk kende in de eerste helft geen problemen met Waasland-Beveren. De thuisploeg domineerde de wedstrijd en ging dan ook met een 2-0 voorsprong de rust in.

Doelpunten
De thuisploeg begon het best aan de match. Zukanovic was tot twee keer toe gevaarlijk. Eerst kopte hij een bal in de handen van doelman Clepkens en later trapte hij een hoekschop van De Mets over.

Kortrijk drukte het gaspedaal in en kon op twee minuten tijd evenveel keer scoren. Het opvallende is dat Waasland-Beveren zich tot twee keer toe liet verrassen op een hoekschop. Mitrovic en Pavlovic profiteerden optimaal. De beste kans in die eerste helft voor de bezoekers was voor Farssi. Hij trapte van dichtbij tegen de voeten van doelman Keet aan. Eerder al trapte Ladrière naast.

Strafschop
Waasland-Beveren begon agressiever aan de tweede helft. Het dwong kansen af en wist zelfs te scoren. Scheidsrechter Lambrechts nam enkele twijfelachtige beslissingen. Zo ontnam de ref de bezoekers een strafschop. Alves da Silva trapte op doel. Het schot werd door Zukanovic van de lijn gehaald met de arm. De ref wees het protest van de bezoekers terecht af. Het was maar uitstel voor de spits van Waasland-Beveren.

Alves da Silva
Nadat Lepoint de bal verlengde, kon Alves da Silva scoren. Kortrijk was van slag en begon slecht te verdedigen. Bijna kon Plut daarvan profiteren. Gelukkig voor de thuisploeg redde Keet de meubelen.