staStandard
kvmKV Mechelen
Datum: 26/08/2012 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard na rust langs KV Mechelen
Fabian Morren
| 0 reacties
Standard na rust langs KV Mechelen
Foto: © SC

Standard heeft zijn derde zege op rij behaald. De Rouches versloegen op eigen veld KV Mechelen met 3-2. Opmerkelijk: alle doelpunten vielen na rust.

Fabian Morren in Luik

KVM-coach Harm Van Veldhoven liet Robin Henkens op de bank. David Destorme kon wel rekenen op een basisplaats. Malinwa mocht echter vooral blij zijn dat het aan de rust nog 0-0 stond. Niet dat Standard een karrevracht aan kansen kreeg, maar de Rouches verdienden wel een kleine voorsprong. De bezoekers maakten voor het doel van Kawashima nauwelijks of niets klaar. 

De Standard-fans veerden al recht op bij een kopbal van Nacho Gonzalez, die op de lat belandde. Nadien redde Renard met wat geluk op de lijn. Ook Ezekiel kwam af en toe in een kansrijke positie, maar de Standard-spits leek in de eerste helft nog niet helemaal op de afspraak. KVM kon enkel eens dreigen via een kopbal van De Witte. Het grootste gevaar bleef voor rust van de Rouches komen, maar een schot van Seijas werd prima gepareerd door Renard.

KV Mechelen onderging tijdens de rust een gedaanteverwisseling en had al heel snel in de tweede helft op voorsprong kunnen klimmen. Eerst moest Kawashima ingrijpen op een vrije trap van Van Tricht en nauwelijks een minuut later pakte de Japanse doelman uit met een schitterende save op een poging van Mads Junker. Net op het moment dat de wedstrijd helemaal leek te kantelen viel het doelpunt aan de overkant. Yoni Buyens werkte het leer van dichtbij voorbij zijn oud-ploeggenoot Renard.

Een minuut later stond het al 2-0. Ditmaal was Gonzalez de aangever en werkte Ezekiel uitstekend af. Na hands van Van Loo in het strafschopgebied klaarde Gonzalez vanaf de stip de klus helemaal. Twee minuten later al kopte Mads Junker na een uitstekende voorzet van Chen de eerredder binnen. Meer dan dat zou het niet meer worden. Mechelen had niet voldoende meer in de tank om de zege van Standard nog in gevaar te brengen. Pas in blessuretijd belandde een vrije trap van Enevoldsen nog binnen: 3-2, maar die goal kwam te laat.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Goreux Réginal   90' -
Ciman Laurent   90' -
Van Damme Jelle   90' -
Pocognoli Sébastien 90' -
Buyens Yoni 90' -
Vainqueur William 90' -
Gonzalez IgnacioA 87' -
Bulot Frédéric   81' -
Seijas Luis Manuel 77' -
Ezekiel Imoh 90' -
  Bank G Beoordeel
Moris Anthony -  
Arslanagic Dino -  
Cisse Ibrahima -  
Buzaglo Maor 13' -
Ajdarevic Astrit 9'  
Mpoku Paul José 3'  
Biton Dudu -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Renard Olivier 90' -
Chen Xavier A 90' -
Biset Maxime   90' -
De Witte Seth 90' -
Van Loo Anthony 70' -
De Petter Steven   90' -
Destorme David 83' -
Van Tricht Wannes 65' -
Cordaro Alessandro 90' -
Enevoldsen Thomas 90' -
Junker Mads 90' -
  Bank G Beoordeel
Biebauw Wouter -  
Pandza Boris -  
Iddi Abdul-Yakuni -  
Dialiba Diabang Boubacar -  
Henkens Robin 25' -
Ghomsi Antonio 20' -
Ruiz Jaime Alfonso 7'  
Herbeleef Standard - KV Mechelen

Vooraf