wbeSK Beveren
cerCercle Brugge
Datum: 01/09/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Freethiel
Zwalpend Cercle opnieuw onderuit
Tomas Taecke
| 0 reacties
Zwalpend Cercle opnieuw onderuit
Foto: © SC

Cercle Brugge is na een nieuwe nederlaag op de Freethiel alleen laatste in de klassering. Na een evenwichtige partij kon Waasland-Beveren voor het eerst dit seizoen juichen (2-0).

Tomas Taecke in Beveren

Bij Cercle vormden Mertens en Portier het centrale duo achterin. Wils en Iachtchouk begonnen op de bank, Vidarsson schoof opnieuw een rij naar voor. De geblesseerde Cornelis werd op de rechtsachter vervangen door Van Roose. Bij de thuisploeg liepen Seoudi en Badash er ten koste Ladrière en de geschorste Lepoint vanaf de eerste minuut bij. Na tien minuten was het Cercle dat de vijandigheden opende op de Freethiel. Uchebo kon van dichtbij vrij koppen, maar mikte onbegrijpelijk naast. Aan de overzijde reageerde W-B via Badash die hard in de armen van Verbist knalde. Nog binnen het kwartier ging Rudy zijn kans, Clepkens zweefde zijn poging op knappe wijze uit de benedenhoek.

Waasland-Beveren verzamelde vijf hoekschoppen in het openingshalfuur, maar was enkel bij de laatste daarvan gevaarlijk. Vidarsson stond goed opgesteld aan de eerste paal om het leer in extremis van de lijn te vegen. De volgende kans was opnieuw voor Cercle: Uchebo probeerde een knappe omhaal, Clepkens stond andermaal in de weg. In een slappe eerste helft had Badash het laatste woord. De Israëliër klom het hoogst maar kopte van dichtbij voorlangs.

Na de rust kende Cercle een beter kwartier maar groen-zwart puurde geen kansen uit het balbezit. Op het uur een eerste kansje voor de thuisploeg: Gal trapte vanop rechts richting doel maar zag zijn schot overwaaien. Even later dan toch enig gevaar van de bezoekers. D'Haene draaide zich knap vrij en trapte, maar de vleugelspits vond andermaal Clepkens op zijn weg. Peeters reageerde door Iachtchouk en Bakenga in de strijd te gooien. Beide heren stonden pas op het veld of Badash kon alleen op Verbist afgaan. De Israëliër faalde niet en trapte Waasland-Beveren twintig minuten voor inrukken op voorsprong (1-0). Kort na de openingsgoal viel het leer na een trap van Iachtchouk voor de voeten van D'Haene, maar de youngster schoot van dichtbij op het lijf van een sterke Clepkens.

Cercle kreeg plots kansen want Bakenga kon een voorzet van Evens maar net niet in doel werken. Groen-zwart zette alles op alles maar kon een nieuwe nederlaag uiteindelijk niet meer afwenden. In de absolute slotfase liep Mertens tot overmaat van ramp nog tegen een tweede gele kaart aan. De daaropvolgende vrijschop werd verzilverd door Ladrière (2-0). Voor de promovendus betekent de overwinning tegen Cercle meteen ook de eerste seizoenszege. Iets waar de Bruggelingen na zes partijen nog steeds op wachten.

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
De Silva Mike Hamilton 59' -
Clepkens Michael 90' -
D'Ulivo Cédric 90' -
Lardenoit Kristof 90' -
Belhocine Karim 90' -
Shish Gal 90' -
Sibum Bas 90' -
Farssi Rachid 90' -
Seoudi Mickael 71' -
Badash Barak 90' -
Plut Vito 71' -
  Bank G Beoordeel
Ladrière BenoîtA 31' -
Cavens Jurgen 19' -
Cruz Daniel 19' -

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Verbist Bram 90' -
Van Roose Karel   90' -
Portier Anthony 90' -
Mertens Gregory     90' -
Evens Bernt 90' -
Vidarsson Arnar 90' -
Carvalho William 73' -
Smolders Tim 90' -
Cachicote da Rocha Carlos Wilson 68' -
D'Haene Kristof 90' -
Uchebo Michael 68' -
  Bank G Beoordeel
Bakenga Mushagalusa 22' -
Iachtchouk Oleg 22' -
Van Eenoo Lukas 17' -
Herbeleef SK Beveren - Cercle Brugge

Vooraf