kvkKV Kortrijk
cluClub Brugge
1-1
Datum: 14/09/2012 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk en Club houden het op gelijkspel
Kortrijk en Club houden het op gelijkspel
Foto: © SC

KV Kortrijk heeft thuis een gelijkspel behaald tegen Club Brugge. De West-Vlamingen kwamen snel op voorsprong maar moesten zich gewonnen geven toen Bacca zijn neus voor doelpunten demonstreerde. Al bij al een billijk gelijkspel in een match met enorm veel gele kaarten.

Johan Walckiers in Kortrijk

Georges Leekens dropte Jonathan Blondel meteen na zijn blessure in de basis en ook Jörgensen en Meunier (licht onzeker) mochten rekenen op een plaats bij de elf. KVK-trainer Hein Vanhaezebrouck sprak eerder al zijn tevredenheid uit over het feit dat Pablo Chavarria er weer bij was en dus werd die ook meteen opgesteld. També mocht na enkele mindere prestaties plaats ruimen voor de Fransman Reynaud.

Club Brugge kwam in de beginfase even opzetten, maar al vlug werd het initiatief overgenomen door Kortrijk. Vier minuten ver en Dejaeghere versierde een vrije trap op een interessante plaats. Zukanovic zette zich achter het leer en schilderde dat perfect over de muur en in de rechterhoek. Jorgacevic kon alleen maar met bewondering (of afgrijzen) toekijken.

Geel gezwaai

Het werd een aangenaam kijkstuk in dat eerste halfuur met veel kansen. Zo kon Zukanovic bijna zijn tweede maken met een goede kopbal die rakelings langs schoot. Even later kopte Meunier op de lat en in het vervolg van die fase kreeg Club een vrije trap vanop zes meter die Blondel in de muur schoot. Kortrijk speelde een gevaarlijk spel door op de counter te speculeren, maar hield stand en kon bij een twijfelachtige fase bijna scoren, maar de lijnrechter oordeelde dat Dejaegere buitenspel stond.

Maar dan begonnen de irritante fouten en scheidsrechter Wim Smet legde het spel ook om de haverklap stil en begon met kaarten te zwaaien (zes in de eerste helft). Volgens het boekje allemaal, maar het deed de match helemaal de das om. En dat geel karton zal waarschijnlijk wel helemaal versleten zijn, want hij bleef het maar bovenhalen. Zelfs voor de zich opwarmende Refaelov die iets te veel protesteerde bij een vermeende penalty op Vazquez.

Bacca met de kattepoot

Vazquez kon dan toch eens een goeie voorzet uit zijn sloffen schudden en daar kon Bacca net nog een kattepootje tegenzetten: Keet zag de bal naast zijn hoofd binnengaan. Net daarna blesseerde Refaelov zich opnieuw aan de hamstrings en mocht de bijna verloren zoon, Vadis, zijn rentree maken. 

De thuisploeg leek te gaan verzuipen, maar had geluk toen Tchité een pass van Hoefkens niet kon meenemen. Naast een schot van Tchité net naast viel en eentje van Mulemo er niet veel meer te noteren. Club kan Anderlecht zaterdag tot op twee punten zien terugkomen.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' -
Martin Baptiste 90' -
Reynaud Romain 90' -
Zukanovic Ervin  90' -
Oussalah Mustapha 90' -
De Mets Gertjan 90' -
Pavlovic Nebojsa 90' -
Chavarria Pablo 90' -
Dejaegere Brecht 67' -
Kamghain Jimmy   77' -
Nfor Ernest 84' -
  Bank G Beoordeel
Pillot Rémy -  
Tambe Alassane -  
Mitrovic Stefan -  
Koussalouka Blanstel 23' -
Mulemo Landry 13' -
Wijns David 6'  
Dupuis Kévin -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Jorgacevic Bojan 90' -
Hoefkens Carl 90' -
Donk Ryan 61' -
Almebäck Michael 90' -
Figueras Montel Jordi   90' -
Blondel Jonathan   90' -
Jørgensen Jesper   90' -
Vazquez Victor   90' -
Bacca Carlos 90' -
Meunier Thomas   90' -
Tchite Mohammed 90' -
  Bank G Beoordeel
Kujovic Vladan -  
Buysse Bart -  
Van Acker Thibaut -  
Vleminckx Björn -  
Odjidja Vadis 23' -
Refaelov Lior   6'  
Lestienne Maxime -  
Herbeleef KV Kortrijk - Club Brugge

Vooraf