Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Genk pakt 3 punten in slotseconden
Robby Morren

Racing Genk heeft zondagavond een uitstekende zaak gedaan. De Limburgers wonnen zonder goed voetbal te brengen met 1-2 tegen Charleroi en klimmen zo naar een gedeelde derde plaats in het klassement. Gorius scoorde de winnende goal in de slotseconden.

Robby Morren in Charleroi

Dani Fernandez was onbeschikbaar zodat Mario Been opnieuw moest gaan schuiven in zijn verdediging. Koulibaly schoof naar de rechtsback en Nadson mocht opnieuw centraal achterin opdraven.

De thuissupporters reageerden bijzonder enthousiast toen voor de aftrap de nieuwe voorzitter, Debecq, werd voorgesteld. 'Spelers, trainers, bestuur, er staat een hele stad achter jullie', stond op een tifo die de fans ontvouwden. Het inspireerde de Zebra's want ze creëerden de beste mogelijkheden in de eerste helft.

Van Hout subliem
Het was enkel omdat Kristof Van Hout uitpakte met twee sublieme reddingen dat Charleroi niet op voorsprong kwam. Eerst was er een uitstekende kopkans voor ex-Genkspeler Ederson en een minuut later bracht Nadson met een foute terugspeelbal Gnohere helemaal alleen voor zijn eigen doelman. Van Hout hield de netten schoon. Genk kon er amper iets tegenoverstellen. De passes waren vaak onzuiver en op een afstandsschot van Vossen na konden we geen doelgevaar noteren. Kort voor de pauze moest De Ceulaer nog geblesseerd naar de kant, Plet kwam in zijn plaats.

Jelle Vossen
In voetbal kan één kans voldoende zijn en dat bewees Genk. Amper 3 minuten in de tweede helft stond het 0-1. Het was Jelle Vossen die een voorzet van Koulibaly heerlijk mooi via de binnenkant van de paal tegen de touwen trapte. Diezelfde Vossen scoorde halfweg de tweede periode bijna zijn tweede van de avond. Hij werd uitstekend aangespeeld door de ingevallen Ayub en besloot in één tijd van dichtbij op Mandanda.

Charleroi bleef, aangevuurd door 9000 enthousiaste supporters, de hele tijd goed meevoetballen en drukte Genk bij momenten op de eigen helft maar de scherpte voor doel ontbrak.

Dolle slotfase
In een dolle slotfase krulde Badibanga de bal heerlijk mooi over Van Hout in de kruising. Het Stade du Pays ontplofte maar de vreugde was van korte duur want in de toegevoegde tijd bezorgde Gorius Genk alsnog de overwinning met een mooie kopbalgoal.

Derde plaats
Genk klimt dankzij deze overwinning naar de derde plaats in het klassement met 14 punten na 8 wedstrijden. De Karolo's weten na een gelijkspel en een overwinning opnieuw wat verliezen is en blijven met 7 punten steken op de 14de plaats.