staStandard
gntKAA Gent
Datum: 21/09/2012 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Toevalstreffers helpen Gent aan winst tegen Standard
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Toevalstreffers helpen Gent aan winst tegen Standard
Foto: © SC

AA Gent heeft vrijdagavond de drie punten meegenomen uit Luik. Twee toevalstreffers en een rode kaart voor Ezekiel zorgden voor de overwinning. Gent klimt zo, ondanks zwak voetbal, naar de tweede plaats en laat Sclessin achter met een zware kater.

Robby Morren in Luik

Ron Jans voerde slechts één wijziging door in vergelijking met het team dat tegen Beerschot speelde: Pocognoli nam zijn plaats weer in. Bij Gent daarentegen veranderde er heel wat. Sollied liet Bruls en Wallace uit de kern en liet Nahayo achterin starten. Remacle verhuisde naar de bank en Soumahoro kwam aan de aftrap.

Het puzzelwerk van Sollied bracht aanvankelijk geen verbetering. Standard nam de wedstrijd in handen en was zonder echt goed te voetballen de betere ploeg. Na een tiental minuten kwam de eerste goede mogelijkheid er voor Gonzalez maar die besloot veel te zwak om Padt te bedreigen. Sclessin veerde opnieuw recht toen Buzaglo in de zestienmeter neerging na een contact met Melli maar ref Van De Velde oordeelde dat het onvoldoende was om naar de stip te wijzen.

Blunder Cendros
De voorsprong voor Standard kwam er dan toch halfweg de eerste periode, al was daar wat Gentse hulp voor nodig. Cendros kon een voorzet van Ezekiel vrij eenvoudig in corner werken maar trapte het leer onbegrijpelijk op het eigen doelhout. De bal belandde zo voor de voeten van Buyens die het geschenk in dank aannam. (1-0)
Owngoal Van Damme

Gent speelde zichtbaar zonder vertrouwen, kon tijdens de eerste helft niets brengen en toch stonden de bordjes 2 minuten voor de pauze alweer in evenwicht. Ook ditmaal met de hulp van de tegenstander. Het was Jelle Van Damme die op voorzet van Mboyo zijn eigen doelman verschalkte. (1-1)

Elleboog Ezekiel
De tweede helft was amper op gang getrapt of Sclessin stond in rep en roer. Ezekiel deelde een elleboog uit aan Rafinha en ref Van De Velde trok ook in zijn derde wedstrijd van het seizoen een rode kaart. Het publiek zette zich vol achter de thuisploeg die ondanks de man minder op zoek ging naar een tweede goal. Padt moest de handen uit de mouwen steken op een knal van Buzaglo maar het doelpunt viel aan de overkant en opnieuw was het een lucky goal voor de bezoekers. Arzo trapte van ver en zijn schot week af op Buyens waardoor doelman Kawashima op het verkeerde been stond. (1-2)

Ron Jans bracht Bulot en Batshuayi en Standard drukte Gent met 10 man op de eigen helft maar zonder daarbij voor echt doelgevaar te zorgen. Gent hield stand en won met 1-2.

Crisis
Aan de boorden van de Maas zal stilaan het woord crisis opduiken want 10 op 24 is echt te weinig voor een club met ambitie. Sollied, de coach wiens stoel bij Gent wankelt, loodst zijn troepen met enig geluk wel naar de tweede plaats in het klassement.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Cisse Ibrahima 84' -
Ciman Laurent 90' -
Van Damme Jelle âš˝ 90' -
Pocognoli SĂ©bastien   90' -
Buyens Yoni âš˝ 90' -
Vainqueur William 90' -
Gonzalez Ignacio   90' -
Buzaglo Maor 68' -
Seijas Luis Manuel 69' -
Ezekiel Imoh   90' -
  Bank G Beoordeel
Moris Anthony -  
Goreux RĂ©ginal -  
Arslanagic Dino -  
Ajdarevic Astrit -  
Batshuayi Michy 22' -
Bulot Frédéric 21' -
Biton Dudu 6'  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Padt Sergio   90' -
Rafinha Rafael Scapini 90' -
Melli Juan Alberto 90' -
Nahayo Valery 90' -
CendrĂłs Pablo   90' -
Arzo CĂ©sar âš˝ 90' -
N'Diaye Mamatou 90' -
Eriksson Magnus 45' -
Conté Ibrahima Sory 90' -
Soumahoro Yaya A 86' -
Mboyo IlombĂ©   90' -
  Bank G Beoordeel
Boeckx Frank -  
Skarabot Matija -  
Messoudi Mohamed -  
Arbeitman Shlomi -  
Van der Bruggen Hannes 45' -
Remacle Jordan 4'  
Raman Benito -  
Gecov Marcel -  
Herbeleef Standard - KAA Gent

Vooraf