kvkKV Kortrijk
staStandard
Datum: 30/09/2012 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Guldensporenstadion
Crisis in Luik na nieuwe nederlaag
Tomas Taecke
| 0 reacties
Crisis in Luik na nieuwe nederlaag
Foto: © SC

Standard heeft op bezoek bij KV Kortrijk een vierde opeenvolgende competitienederlaag geleden. Ondanks de uitsluiting van Zukanovic voor de pauze trok KVK het laken alsnog naar zich toe (2-1).

Tomas Taecke in Kortrijk

Bij de Rouches mocht Tavares centraal achterin debuteren. Jelle Van Damme schoof daardoor een rij naar voren. Voor Seijas was er geen basisplaats weggelegd. Voorin werd Ogunjimi geflankeerd door Ajdarevic. Aan de overzijde liep Dupuis voor het eerst centraal voorin. Oussalah verving de geschorste Mulemo als linksachter. Standard schoot het best uit de startblokken maar kwam in de beginfase wel op achterstand. Nadat Ajdarevic een open doelkans onbenut liet, plaatste Zukanovic aan de overzijde een vrijschop tegen de touwen. Kortrijk zat meteen op rozen nadat de Bosniër met zijn gouden linker andermaal de weg naar het net vond (1-0).

Na de openingsgoal vielen er nauwelijks kansen te noteren. Standard ging op zoek naar de gelijkmaker maar kon Keet niet in verlegenheid brengen. Kort voor de pauze kantelde de partij dan toch in het voordeel van de Rouches. Zukanovic speelde de bal bij een poging van Buyens met de arm, scheidsrechter Geldhof legde de bal op de stip en gaf de doelpuntenmaker rood. Gonzalez stiftte de gelijkmaker van op elf meter netjes over Keet tegen de netten (1-1). Kortrijk moest nog één helft met tien man verder en was kort voor de kampwissel bovendien ook zijn voorsprong kwijt.

Vanhaezebrouck bracht met Mitrovic een extra verdediger aan de aftrap van de tweede helft, Jans liet op zijn beurt Goreux binnen en liet Buzaglo opdraven. Standard trok logischerwijs naar voor, maar echt gevaarlijk waren de bezoekers niet. Eén keer kon Ogunjimi op voorzet van Buzaglo koppen maar de spits mikte naast. De Luikenaars creëerden steriele druk, maar geen kansen. Bij de eerste tegenprik van de thuisploeg kwam KVK opnieuw op voorsprong. Nfor zonderde Chavarria af, de vleugelspits omspeelde Kawashima en deponeerde de bal in het lege doel (2-1).

Standard kwam de klap niet meer te boven en verliest zo voor de vierde opeenvolgende keer. De Luikenaars tellen slechts tien punten na negen partijen en verkeren stilaan in crisis. Volgende week wacht hen de clasico tegen Sporting Anderlecht. KV Kortrijk schuift na de thuisoverwinning op in het klassement. De Kerels nemen de zesde plaats in en kunnen opnieuw een beetje omhoog kijken.
 

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' -
Martin Baptiste 90' -
Reynaud Romain 90' -
Zukanovic Ervin  90' -
Oussalah Mustapha   90' -
De Mets Gertjan 84' -
Pavlovic Nebojsa 90' -
Chavarria Pablo 90' -
Nfor Ernest A 90' -
Dejaegere Brecht 90' -
Dupuis Kévin 45' -
  Bank G Beoordeel
Pillot Rémy -  
Wijns David -  
Mahau Gregory -  
Mitrovic Stefan 45' -
N'Diaye Ismaïla 6'  
Tambe Alassane -  
Kamghain Jimmy -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Goreux Réginal 45' -
Ciman Laurent 90' -
Tavares Yohan 90' -
Pocognoli Sébastien 39' -
Vainqueur William 83' -
Buyens Yoni 90' -
Van Damme Jelle   90' -
Gonzalez Ignacio 90' -
Ajdarevic Astrit 90' -
Ogunjimi Marvin 90' -
  Bank G Beoordeel
Moris Anthony -  
Arslanagic Dino -  
Bulot Frédéric -  
Seijas Luis Manuel -  
Cisse Ibrahima 51' -
Buzaglo Maor 45' -
Biton Dudu 7'  
Herbeleef KV Kortrijk - Standard

Vooraf