Speeldag: Speeldag 9
Stadion: King Power at Den Dreef
OHL verplettert Waasland-Beveren
Christophe van den Boom

Oud-Heverlee Leuven heeft gewonnen van Waasland- Beveren. De wedstrijd kwam traag op gang, maar ontaarde in een waar spektakelstuk. De Leuvenaars haalden het met 5-2.

In het openingskwartier waren beide ploegen voorzichtig. Kenneth Van Goethem tekende met een afstandsschot voor de eerste kans, maar de bal werd klemvast gehouden door doelman Clepkens. In de 20ste minuut bracht Chuka de thuisploeg op voorsprong, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Even later was het toch raak. Karel Geraerts schilderde een voorzet op het hoofd van Pouga en die faalde niet. Vlak voor de rust kon Van Goethem de score verdubbelen, maar hij kreeg de bal net niet voor bij de Beverse doelman.

Bezoekers langszij

De tweede helft bracht maar liefst 6 doelpunten. Eerst kwamen de bezoekers langszij via Lepoint. Hij lepelde een voorzet van de bedrijvige Farssi over de Leuvense doelman. Nadien kwamen de Vlaams-Brabanders opnieuw op voorsprong via een vrije trap van Gislason. Badash maakte vanop de stip opnieuw gelijk.

Ibou

Christian Pouga was in goede doen en tekende voor zijn tweede van de avond. Waasland-Beveren kreeg het nu moeilijk en geraakte amper nog aan doelkansen. Ibou drukte Beveren helemaal de put in. Eerst profiteert hij van de ruimte die hij krijgt en daarna lobte hij de 5-2 eindstand in doel.

Leuven komt dankzij de overwinning opnieuw in de middenmoot en heeft 11 punten. Waasland-Beveren blijft in de degradatiezone kamperen met zes punten uit negen wedstrijden.