1-1
Datum: 30/07/2017 14:30
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen en Standard komen na spectaculair wedstrijdbegin niet verder dan een draw
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Mechelen

KV Mechelen en Standard openen het seizoen met een draw

KV Mechelen en Standard hebben elkaar in evenwicht gehouden op de eerste speeldag. Mechelen kwam al vroeg op voorsprong via Drazic, maar na acht minuten stond de 1-1 eindstand al op het scorebord.

Bij Mechelen zaten Nicklas Pedersen en Tim Matthys op de bank, Rob Schoofs maakte dan weer zijn competitiedebuut voor 'Malinwa'. Bij de bezoekers kregen nieuwkomers Agbo, Ochoa, Mpoku en Pocognoli (meteen aanvoerder) het vertrouwen van kersverse coach Ricardo Sa Pinto.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. Cobbaut zette zich goed door op links en vond de vrijstaande Drazic. De nieuwkomer liet Ochoa kansloos, 1-0. Maar nog geen minuut later stond de gelijkmaker al op het bord. Sa profiteerde optimaal van een te korte terugspeelbal van De Witte naar Coosemans. Alles te herdoen voor beide teams.

Halverwege de eerste helft was het Schoofs die klungelig balverlies leed. Belfodil zette Sa op weg naar de 1-2, maar de Portugees vergat te scoren en legde de bal naast. Aan de overzijde voorkwam Ochoa een Mechelse voorsprong met een prima reflex. Na een verschroeiend wedstrijdbegin daalde het tempo dan toch een beetje.

De duels werden bitsiger en de kansen schaars. 0-0 was geen onlogische ruststand. De tweede helft bracht weinig beterschap. Veel slordig voetbal, weinig uitgespeelde kansen. Een sterk spelende Cobbaut haalde tot twee keer toe de achterlijn, maar niemand kon zijn voorzet binnen tikken.

Ook in het vervolg van de tweede helft waren er weinig kansen. Mpoku schudde het AFAS Stadion een kwartier voor tijd dan toch wakker met een pegel tegen de paal. Aan de overzijde besloot de net ingevallen Matthys recht op Ochoa.

Beide ploegen probeerden nog, vooral de bezoekers waren nog dichtbij met een schot van Edmilson. Mechelen en Standard verdeelden de punten met een 1-1 gelijkspel. Voor Standard wacht komende vrijdag de eerste grote test met het bezoek van Racing Genk.