cluClub Brugge
ohlOH Leuven
Datum: 05/10/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Jan Breydel
Tien Bruggelingen weerstaan Leuvens slotoffensief
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Tien Bruggelingen weerstaan Leuvens slotoffensief
Foto: © SC

Michel Preud'homme kan ook een derde overwinning bijschrijven bij zijn Club-hoofdstuk. De tien West- Vlamingen hadden het in het eigen Jan Breydel niet onder de markt tegen Oud-Heverlee Leuven. Na een langdradig kijkstuk wees het scorebord 1-0 aan.

Cédric De Volder in Brugge

Michel Preud’homme koos voor zijn derde partij in blauw-zwarte loondienst voor dezelfde elf namen die vorige week RAEC Mons dieper in de Henegouwse put duwden. Brandon Mechele en Björn Engels – voetballend op hun limiet volgens de Luikenaar – startten dus gewoon in de basis. Bij OHL geraakte Karel Geraerts dan weer speelklaar voor het bezoek aan zijn voormalige werkgever. Het werd uiteindelijk 1-0 op Jan Breydel. Club nadert zo tot op een puntje van leider Standard. De Rouches werken morgen nog hun partij af bij Zulte Waregem.

Vadis schudt fans wakker

De eerste kans van de partij kwam op naam van de bezoekers. Mathew Ryan zag een voorzet van Mohamed Messoudi overwaaien, maar Jovan Kostovski kopte de bal op de dwarsligger. Club meteen wakker en Michel Preud’homme recht uit de dug-out. De thuisploeg kon het evenwicht in de eerste helft herstellen, maar de handschoenen van Logan Bailly bleven lange tijd spierwit.

Iets voorbij het halfuur schudde Vadis Odjidja de ingedommelde fans wakker. Tom De Sutter legde het leer panklaar, de middenvelder liet Bailly geen schijn van kans. 1-0, maar daarmee is ook alles gezegd. Verder stond de eerste helft bol van de slechte passes en andere slordigheden. Vooral Bailly liet van zich spreken. De voormalige nummer één van de Rode Duivels trapte de bal meerdere keren over de zijlijn. Tot grote ergernis van Ronny Van Geneugden en zijn ploegmakkers.

Geel + geel = rood

Club Brugge probeerde na de koffie haar fouten van in de eerste periode achterwege te laten. De West-Vlamingen gingen nadrukkelijk op zoek naar een tweede treffer en daarbij liep Maxime Lestienne tegen een geel kartonnetje aan. De flankaanvaller ging wel heel gemakkelijk liggen in de rivaliserende zestien. Uit de televisiebeelden bleek licht contact, maar Sébastien Delferière hield de fluit wijselijk op zak.

De thuisploeg moest bovendien nog een dik halfuur met z’n tienen verder na een tweede gele kaart voor Lestienne. Het 21-jarige jeugdproduct van wijlen Excelsior Moeskroen ging te driest in de tackle bij Kenny Thompson. De flankaanvaller liet Delferière nog blijken dat hij wel gek moet zijn. Een actie die hem (opnieuw) aan een zware sanctie kan helpen.

Club zet Standard onder druk

OH Leuven probeerde Club naar de keel te grijpen, maar de thuisploeg weerstond relatief gemakkelijk aan de druk. Al was het eventjes zweten toen Mechele ruzie maakte met de bal. Ryan stond echter pal op de poging van Bjorn Ruytinx. De paal hield Geraerts in de slotminuten dan weer van de gelijkmaker. Club verstevigt op die manier haar tweede plaats. En mits een stunt(je) van Zulte Waregem, mag er morgen misschien wel een glaasje worden gedronken bij blauw-zwart.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 10
Meunier Thomas 90' 6.7
Mechele Brandon 90' 5.7
Engels Björn 90' 5.7
Høgli Tom 90' 4.7
Simons Timmy 90' 5.7
Jørgensen Jesper A   90' 5.7
Odjidja Vadis 90' 5.7
Sobota Waldemar 86' 5.7
De Sutter Tom 72' 4.7
Lestienne Maxime     55' 8.3
  Bank G Beoordeel
Fatai Kehinde Abdul Feyi 18' 5
Refaelov Lior 4'  
Adu Enoch Kofi -  
De Bock Laurens -  
Gudjohnsen Eidur -  
Duarte Óscar -  
Kujovic Vladan -  

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' -
Bandalovski Ivan   45' -
Robson Severino da Silva   90' -
Buysens Ludovic 90' -
Thompson Kenny 90' -
Messoudi Mohamed 86' -
Pettersson Tom 90' -
Geraerts Karel 90' -
Ngolok Evariste   90' -
Kostovski Jovan 90' -
Ruytinx Bjorn 81' -
  Bank G Beoordeel
Van Goethem Kenneth   45' -
Ogunjimi Marvin 9'  
Cerigioni Alessandro 4'  
Bastiaens Wout -  
Lenaerts Yves -  
Subasic Muhamed -  
Maia de Oliveira Douglas Donizete -  
Herbeleef Club Brugge - OH Leuven

Vooraf