zwaZulte Waregem
staStandard
Datum: 06/10/2013 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Regenboogstadion
Essevee dient Standard eerste nederlaag toe
Essevee dient Standard eerste nederlaag toe
Foto: © SC

Standard is zijn maximum kwijt. Op het veld van Zulte Waregem ging het met het kleinste verschil de boot in. Held van dienst was IJslander Olafur Skúlason.

Aernout Van Lindt in Waregem

Ongeslagen leider Standard ging met een 27 op 27 op bezoek aan de Gaverbeek. Het hoorde dat Anderlecht in eigen huis verloor van KV Kortrijk en leefde zo in de wetenschap dat het twaalf punten kon uitlopen op de landskampioen. Ook Essevee kon een zaakje doen door te naderen op de leider en een kloofje te slaan tussen de top-3 en de rest.

Junior Malanda pakte vorige week twee keer geel op Lokeren en was er bij vanuit de catacomben – net als de langdurig geblesseerde Leye – en kon dus niet depanneren achterin. Gelukkig was Steve Colpaert net op tijd terug fit om zijn plekje centraal achterin in te nemen.

Steriliteit troef voor de koffie

Meteen opwinding in het Regenboogstadion, toen na een vijftal minuutjes Batshuayi wel ferm doorging op Bossut. Vanuit ons standpunt moeilijk om zien , maar daar kwam de Gouden Stier mogelijk goed weg met een gele kaart.

Wat later Comedy Capers toen Ciman uitpakte met een tackle langs de lang en daarbij een slachtoffer maakte: Laurent Conotte, grensrechter van beroep. Daar moesten we het ook wat van hebben voor de pauze, want het spel was te traag, steriel zelfs, met wat onzorgvuldigheden en zonder echte grote kansen.

Meer beleving na de thee

Ook na de rust was het niet altijd je dat, maar qua beleving zat het wel snor. Soms bits, met een aantal hete standjes, maar vooral toch met wat meer tempo. De thuisploeg nam het heft steeds meer in handen en drukte de fiere leider bijwijlen toch wat weg. 

In het slot van de wedstrijd - na het doelpunt - zette Standard nog alles op alles en kwam het dreigen, maar echt gevaarlijk kon het niet vaak worden. De verdediging van Essevee stond pal, Ezekiel en Batshuayi - later ook Carcela - raakten er maar enkele keren tussen.

Twee keer Skúlason, een keer op het scorebord

De score werd na tien minuten in de tweede helft voor het eerst geopend door Olafur Skúlason. Een vrije trap van De fauw belandde via Kawashima tot bij de IJslander, die koeltjes binnenlegde, maar werd (onterecht) afgevlagd wegens buitenspel. 

Een kwartier voor tijd was het dan toch prijs voor "Olli", opnieuw na een vrije trap. Kawashima zag er op die fase trouwens allesbehalve goed uit.

In de slotfase pakte Kanu nog twee domme gele kaarten, waardoor Standard met een man minder en een eerste nederlaag het veld moest verlaten. In de stand staat Club Brugge nu een puntje achter Standard, Essevee volgt op vier punten. 

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy 90' -
D'Haene Karel 90' -
Colpaert Steve 90' -
Duplus Frédéric 90' -
Kums Sven   90' -
Skúlason Ólafur  90' -
Hazard Thorgan A 90' -
Conté Ibrahima Sory   90' -
Habibou Habib   90' -
Naessens Jens 90' -
  Bank G Beoordeel
Verboom Bryan -  
Tarfi Mehdi -  
de Rock Klaas -  
Sylla Idrissa -  
Caceres Raphaël -  
N'Diaye Mamatou -  
Bruzzese Sébastien -  
Mendy Formose -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Opare Daniel   90' -
Ciman Laurent 90' -
Kanu     83' -
Van Damme Jelle 90' -
Mujangi Bia Geoffrey 90' -
Cisse Ibrahima 58' -
Vainqueur William   90' -
Mpoku Paul José 58' -
Batshuayi Michy   90' -
Ezekiel Imoh 90' -
  Bank G Beoordeel
Carcela Mehdi 32' -
Öztürk Alpaslan 32' -
Arslanagic Dino -  
Ghoochanejhad Reza -  
Thuram-Ulien Yohann -  
Buyens Yoni -  
Stam Ronnie -  
Herbeleef Zulte Waregem - Standard

Vooraf