zwaZulte Waregem
chaCharleroi
Datum: 27/10/2013 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem laat kans om tweede te worden liggen
Zulte Waregem laat kans om tweede te worden liggen
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft zijn Europese kater niet kunnen doorspoelen. Net als vorige week op het veld van Cercle Brugge kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel, ditmaal tegen Charleroi. Zeker in de slotfase liet Essevee de zege liggen.

Aernout Van Lindt in Waregem

Zulte Waregem had een 1-3 nederlaag tegen Maribor in Jan Breydel door te spoelen en wou dat in eigen huis doen tegen Charleroi. In het Regenboogstadion liet Essevee dit seizoen nog geen punten liggen, ook wedstrijden tegen Standard en Anderlecht werden gewonnen en zorgden voor een 15 op 15 aan de Gaverbeek.

Dury zag dat het niet goed was donderdag en wijzigde zijn elftal op een aantal plaatsen. Godeau kwam logischerwijze terug na klierkoorts op de linksback, maar ook Sylla, Caceres en N’Diaye mochten starten. Slachtoffers van dienst: Malanda, Conte en Naessens. Bij Charleroi wel de verwachte namen, Mazzu had geen reden om al te veel te wisselen indien niet nodig, want de Carolo’s draaien een rustig seizoen.

Veldoverwicht leidt tot 1-0

De thuisploeg nam de wedstrijd aan de Gaverbeek meteen in handen, terwijl Charleroi van meet af aan loerde op de counter. Al in het eerste kwartier leidde dat tot enkele (schuchtere) pogingen, waarvan de beste van de schoen van Hazard kwam. Hij poeierde de bal richting het dak van het doel, maar Mandanda redde Parfait.

De 1-0 kwam er uiteindelijk dan toch via Hazard. Hij poeierde opnieuw een schot uit de lenden, deze keer was Mandanda niet in staat de bal weg te werken en Habibou kon van dichtbij de 1-0 binnen tikken. Meteen ook de ruststand, want Essevee tikte de resterende minuten voor de koffie rustig uit.

Charleroi scherp op de counters

Ook na de pauze hetzelfde spelbeeld, met weliswaar het meeste balbezit voor het opbouwende Essevee, maar de bezoekers kwamen steeds beter opzetten. Op het uur leverde dat ook de gelijkmaker op: Neeskens Kabano kreeg een boulevard en tikte goed tot bij Milicevic, die mooi in het hoekje afwerkte.

Het had zelfs nog erger kunnen worden, want een twintigtal minuten voor het einde werd Milicevic opnieuw goed diep gestuurd. Bossut kwam ver uit en werd uitgekapt, maar de verre bal spatte uit elkaar op de kruising.

In het slotkwartier kreeg Zulte Waregem nog een keer of vijf een uitgelezen kans om toch nog de winst te pakken, maar Naessens en Caceres konden niet scoren. Kumedor kreeg nog zijn tweede gele kaart, maar het mocht niet baten voor de thuisploeg: het bleef ondanks een slotoffensief 1-1. Charleroi pakt weer een leuk puntje, Zulte Waregem verliest voor het eerst punten in eigen huis en mist de kans om tweede te worden in de stand.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' 5
De fauw Davy 90' 5
D'Haene Karel   90' 5
Colpaert Steve 90' 5
Godeau Bruno 90' 5
Kums Sven 79' 5
N'Diaye Mamatou 90' 5
Hazard Thorgan 90' 5
Habibou Habib 90' 5
Caceres Raphaël 90' 5
Sylla Idrissa 78' 5
  Bank G Beoordeel
Naessens Jens 12' 7
Conté Ibrahima Sory 11' 5
Malanda Junior -  
Verboom Bryan -  
Bruzzese Sébastien -  
Duplus Frédéric -  
Bongonda Theo -  

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Mandanda Parfait 90' 9
François Guillaume 90' 9
Martos Francisco Javier 90' 7
Dewaest Sebastien   90' 9
Willems Steeven   90' 8
Marcq Damien 68' 7
Kumedor Abraham     90' 6
Kebano Neeskens A 90' 8
Milicevic Danijel  90' 8
Pollet David 72' 6
Kaya Onur 90' 6
  Bank G Beoordeel
Houdret Kenneth 22' 7
Gnohere Harlem 18' 6
Satli Mourad -  
Daf Mohamed -  
Renard Olivier -  
Thiaré Jamal -  
Vervoort Jonathan -  
Herbeleef Zulte Waregem - Charleroi

Vooraf