kvmKV Mechelen
zwaZulte Waregem
1-2
Seth De Witte (pen) 88'
2-2
Datum: 02/11/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Achter de Kazerne
Gelijkspel in Mechelen - Zulte Waregem na zwakke eerste en leuke tweede helft
Gelijkspel in Mechelen - Zulte Waregem na zwakke eerste en leuke tweede helft
Foto: © SC

KV Mechelen en Zulte Waregem hebben de punten gedeeld Achter de Kazerne. Het werd 2-2 na twee doelpunten van Malanda en een strafschop voor de thuisploeg in de slotfase.

Aernout Van Lindt in Mechelen

KV Mechelen speelde de voorbije weken behoorlijk goed en leek zo terug vertrokken om misschien toch nog te gaan meespelen om play-off I - als het een beetje meezit. Tegen Charleroi redde het in extremis nog een puntje via Iddi, nu wou het ook de punten thuishouden tegen Zulte Waregem. Dat deed het - net als de bezoekende coach - met verwachte namen.

Lange studieronde

De studieronde Achter de Kazerne duurde wel bijzonder lang. Na 25 minuten hadden we nog geen echte kansen gezien, maar daarna ging de wedstrijd wel leuk op en neer. De bezoekers hadden balbezit en de meeste dreiging, maar de beste kansjes waren misschien voor KV Mechelen: Van Damme zat er een keer dicht bij, Cordaro en Kamavuaka hadden meer moeten doen met hun mogelijkheden.

Daar stond voor de rust aan de overkant niet veel tegenover: enkel Kums kwam vlak voor de verwarmende koffie of soep dichtbij een openingsdoelpunt.

Doelpunt Van Damme schud Essevee wakker

Na de pauze hetzelfde spelbeeld: veldoverwicht van Essevee, maar zonder al te veel rechtstreeks gevaar. Diabang had aan de overkant altijd moeten scoren, maar deed het onbegrijpelijk met buitenkant rechts. Iets voor het uur was het dan toch prijs: Van Damme schoot van dichtbij binnen, nadat een kopbal van Kamavuaka nog van de lijn was gered.

Een minuut later was het echter al 1-1: de bezoekers waren wakker geschud en na een voorzet van Kums schoot Malanda hard binnen.

Uiteindelijk 2-2 Achter de Kazerne

Op een diefje kwam Zulte Waregem - alweer via Malanda - op voorsprong. Hij kon van dichtbij binnentrappen, nadat Caceres op de lat had gekopt. KV Mechelen legde zich niet bij de pakken neer en ging op zoek naar minstens een punt.

Vijf minuten voor tijd leverde dat nog een strafschop op, toen Duplus in de zestien Rits neerduwde. Geel voor de Essevee-verdediger, strafschop Malinwa. Die elfmeter werd mooi binnengetrapt door De Witte: staalhard hoog in het midden.

De thuisploeg wou nog meer, maar het bleef uiteindelijk bij een billijk gelijkspel. Zulte Waregem mist zo de kans om voorlopig tweede te worden in de stand, KV Mechelen schiet ook niet veel op met dit punt. De sfeer in Mechelen was echter opperbest: 9400 toeschouwers maakten van begin tot einde lekker veel kabaal.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' 7
Vandam Jerry 90' 6
Bateau Sheldon 90' 7
De Witte Seth 90' 7
Ghomsi Antonio 90' 6
Van Damme Joachim  90' 7
Kamavuaka Wilson 90' 6
Destorme David 64' 6
Cordaro Alessandro   90' 7
Mokulu Benjamin 90' 7
Dialiba Diabang Boubacar 77' 7
  Bank G Beoordeel
Rits Mats 26' 6
Iddi Abdul-Yakuni   13' 6
Trajkovski Aleksandar -  
Prodell Viktor -  
Biebauw Wouter -  
Biset Maxime -  
Van Tricht Wannes -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' 6
De fauw Davy 90' 5.5
D'Haene Karel 90' 5.5
Colpaert Steve 90' 5.5
Godeau Bruno   54' 5
Kums Sven A 90' 6
Malanda Junior ⚽ ⚽   90' 4
Hazard Thorgan 90' 6
Conté Ibrahima Sory   62' 5.5
Habibou Habib 77' 5.5
Naessens Jens 90' 5
  Bank G Beoordeel
Duplus Frédéric   36' 5
N'Diaye Mamatou 28' 5.5
Caceres Raphaël 13' 5.5
Bongonda Theo -  
Verboom Bryan -  
Sylla Idrissa -  
Bruzzese Sébastien -  
Mendy Formose -  
Herbeleef KV Mechelen - Zulte Waregem

Vooraf