Datum: 01/12/2013 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Luminus Arena
Gehavend Genk maakt verschil in de tweede helft
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Gehavend Genk maakt verschil in de tweede helft
Foto: © SC

Racing Genk heeft de zware nederlaag tegen Oostende uitgewist met een al bij al eenvoudige overwinning tegen OH Leuven. Na een eerste helft om snel te vergeten vond Kumordzi vroeg in de tweede periode de weg naar de netten. Gorius maakte er met twee mooie goals 3-0 van.

Robby Morren in Genk

Racing Genk kwam niet ongehavend uit de strijd tegen Dinamo Kiev. Doelman Köteles en Fabien Camus moesten verstek geven. Kristof Van Hout nam voor het eerst deze competitie plaats onder de lat en Simaeys nam de plaats in van de geschorste Kara. Kumordzi, Hyland en Gorius bevolkten het middenveld. In extremis viel Thomas Buffel nog af waardoor Limbombe mocht starten. Bij de bezoekers vielen geen verrassingen te noteren. Van Geneugden bracht de elf die Kortrijk vorige week op een 1-1 gelijkspel hielden.

De openingsminuten waren best aangenaam om volgen met enkele kleine mogelijkheden aan beide kanten. Tshimanga kon een voorzet van Kumordzi niet binnentikken en Simaeys kopte op de bovenkant van de lat. De grootste kans was voor Ogunjimi die in de zestien vrij kon uithalen maar de scherpte van in zijn Genk-periode mist hij nog steeds.

Moeilijk zonder Camus en Buffel

Daarna viel de wedstrijd stil en werd het een halfuur om snel te vergeten. Het gemis van Camus en Buffel werd pijnlijk duidelijk bij de troepen van Mario Been. Een gebrek aan diepgang en creativiteit en Limbombe die na enkele ongelukkige acties het publiek over zich heen kreeg.

Kumordzi vindt het gaatje

OH Leuven had de ganse eerste helft goed in de organisatie gevoetbald en niets weggegeven maar Van Geneugden moest zijn plan al snel in de tweede helft bijsturen. Vossen speelde Kumordzi prima aan in de zestien, de Ghanees ontweek de tackle van Van Goethem, omspeelde Bailly en trapte de 1-0 op het scorebord.

Ondertussen stapelde het blessureleed bij Genk zich op want Benji De Ceulaer kon niet verder. Het betekende een kans voor Ayub om zich te tonen. Bij de bezoekers moest Thompson geblesseerd naar de kant waardoor Petterson mocht invallen.

Limbombe herpakt zich

Er kwam nu meer ruimte en daar profiteerde Genk van. Limbombe herpakte zich na een zwakke eerste helft en stuurde Ayub richting doel maar die besloot wat onhandig naast. Minuten later werd een nieuwe actie van Limbombe wel goed afgerond: Gorius plaatste de bal met het hoofd in de linkerhoek. 2-0 en boeken dicht voor de bezoekers.

Mario Been gunde de jongeren Siebe Schrijvers en Pieter Gerkens nog een invalbeurt. Julien Gorius maakte er in het slot van de wedstrijd nog 3-0 van met een technisch mooi uitgevoerd schot na een pass van Vossen.

KRC Genk knoopt na nederlagen tegen Anderlecht en Oostende opnieuw aan met een driepunter in de competitie. Voor de Leuvenaars, die in de tweede helft geen enkele behoorlijke aanval in elkaar konden steken, blijft het bang achterom kijken.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Hyland Khaleem 90' -
Gorius Julien ⚽ ⚽ 90' -
Vossen Jelle A A 90' -
Van Hout Kristof 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Anele Ngongca 90' -
Simaeys Jeroen 90' -
Koulibaly Kalidou 90' -
Kumordzi Bernard Yao 86' -
Limbombe Anthony A 81' -
De Ceulaer Benjamin 50' -
  Bank G Beoordeel
Ayub Timbe Masika 40' -
Schrijvers Siebe 9'  
Gerkens Pieter 4'  
Walsh Sandy -  
Hamalainen Brian -  
Buffel Thomas -  
Gielen Brian -  

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Raymaekers Wim   90' -
Ruytinx Bjorn 90' -
Robson Severino da Silva 90' -
Ogunjimi Marvin 90' -
Bailly Logan 90' -
Ngolok Evariste 90' -
Van Goethem Kenneth   90' -
Wijns David 90' -
Geraerts Karel 77' -
Thompson Kenny 59' -
Messoudi Mohamed 45' -
  Bank G Beoordeel
Gislason Stefan   45' -
Pettersson Tom 31' -
Kostovski Jovan 13' -
Lenaerts Yves -  
Cerigioni Alessandro -  
Bandalovski Ivan -  
Buysens Ludovic -  
Herbeleef KRC Genk - OH Leuven

Vooraf