Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Freethiel
Waasland-Beveren doet geen goede zaak
Tamara Vereecken

In een niet erg hoogstaande partij was de thuisploeg de betere ploeg tegen een erg zwak Charleroi, maar slaagde er niet in om te scoren. Met het behaalde punt schieten de Waaslanders niet veel op, zeker niet omdat concurrent Bergen vanavond zijn match won.

Tamara Vereecken in Beveren

Bob Peeters bracht Cale in de ploeg in plaats van de geschorste D’Ulivo. Blondelle kwam terug uit schorsing en ook Godemeche maakte z’n opwachting. Rowell en Vermeulen werden daardoor naar de bank verwezen.
Bij Charleroi was Onur Kaya er niet bij wegens geblesseerd, Marcq nam z’n plaats in.
Wielrenner Greg Van Avermaet gaf de aftrap op de Freethiel, hij speelde hier tot z’n achttiende alvorens voor de wielersport te kiezen.

De mentale druk lag bij de thuisploeg vanavond maar toch was de eerste kans van de wedstrijd voor de bezoekers uit Charleroi. Kebano kreeg heel wat vrijheid, maar z’n schot miste richting en ging naast. Voor Waasland-Beveren was de eerste noemenswaardige poging een kopbal van Trickovski maar ook die belandde naast doel. En “naast” zou het woord van de wedstrijd worden.

De Waaslanders hadden wel de intentie om voor de volle buit te gaan vanavond en zetten Charleroi onder druk, maar de afwerking liet te wensen over. De beste pogingen waren er voor Henkens die twee keer een schot geblokt zag en voor Milos Maric, maar ook hij kende geen geluk in de afwerking.

Aan de overzijde waren er nog pogingen van Kebano en Francois maar echt gevaar leverden deze niet op. Oumarou werd even later knap aangespeeld in de zestien maar liep zich vast op de Charleroi-verdediging.

Het was geen topwedstrijd, maar het spel ging wel goed op en neer in de eerste helft. Grote kansen kregen de toeschouwers echter niet te zien. Er waren wel wat poginkjes maar die belandden meestal naast en niet tussen de palen. Beide ploegen stapelden bovendien de slechte passes op in de eerste helft.

Tweede helft

Na de rust nam de thuisploeg de wedstrijd in handen en drong Charleroi terug op z’n eigen helft. Vooral Oumarou zou zich opnieuw bedrijvig, maar helaas ook opnieuw zonder succes, tonen in deze tweede periode.

Oumarou ging zelf enkele keren z’n kans maar was ook gul met de assists. Eerst bediende hij Milos Maric maar die poging belandde naast. Even later legde hij de bal klaar voor Maman die een goed schot in huis had maar Mandanda liet zich niet verrassen.

De thuisploeg bleef pogingen ondernemen maar het liep keer op keer fout omwille van een te slordige laatste pass of inefficiëntie in de zestien. Oumarou zag eerst een strak schot nog voorlangs gaan en stond even later oog in oog met Mandanda. De Charleroi-doelman redde knap en maakte zo een einde aan de beste kans van de avond voor Waasland-Beveren. Een schot van Maman ging nadien een metertje over en een vrije trap van Rowell belandde nog op het dak van het doel.

Maar gescoord werd er dus niet, de wedstrijd eindigde op een alleszeggende 0-0. Waasland-Beveren had hier vanavond kunnen winnen als het z’n kansen efficiënter had benut tegen een zwak Charleroi dat na de rust amper over de middenlijn kwam en in niets nog leek op de ploeg die vorige week Anderlecht klopte.

Bob Peeters haalde vanavond z’n eerste punt als coach van Waasland-Beveren maar schiet daar niet echt mee op. Integendeel, de enige ploeg die nog achter hen staat in de rangschikking, Bergen, won vanavond voor de eerste keer dit seizoen en nadert zo tot op 4 punten.