Datum: 07/12/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge zonder moeite voorbij KV Mechelen
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Club Brugge zonder moeite voorbij KV Mechelen
Foto: © SC

Club Brugge kende vanavond geen enkel probleem met KV Mechelen. Vadis Odjidja-Ofoe loodste blauw-zwart naar een eenvoudige 3-0 overwinning. Ook Eidur Gudjohnsen gaf zijn visitekaartje af.

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge heeft de bekeruitschakeling van afgelopen woensdag tegen KV Kortrijk zonder enig probleem weggespoeld. Michel Preud’homme moest nochtans puzzelen in zijn basiself. Tom De Sutter, Lior Refaelov en Brandon Mechele waren sowieso niet fit, maar ook Thomas Meunier viel uit met een buikspierblessure. Tom Hogli was zijn vervanger. Timmy Simons depanneerde nog maar eens in het hart van de defensie.

Gents pareltje, IJslandse finesse

De West-Vlamingen namen de wedstrijd van bij aanvang in handen. Het bleef echter een kwartiertje wachten op dreiging. Vadis Odjidja-Ofoe kreeg een vrije schietkans aan de rand van de zestien, maar de middenvelder besloot huizenhoog over. Maar het voormalige goudhaantje van onder meer RSC Anderlecht en HSV zette dat eventjes later zelf recht. De Gentenaar speelde zichzelf vrij en knalde het leer vervolgens van op zo’n vijventwintig meter in het kruis, 1-0.

Club ging door en Malinois liet begaan. En dat resulteerde nog voor de koffie in een tweede doelpunt. Jesper Jorgensen stuurde Eidur Gudjohnsen in het straatje. De IJslander – nog eens aan de aftrap door de blessure van De Sutter – twijfelde niet en schoof het leer overhoeks in doel. 2-0 en eigenlijk kon de wedstrijd net zo goed al worden afgefloten. Joeri Van de Velde besliste echter om verder te ballen.

Zuinig Club

Ook na het verplichte pintje – voor de fans althans – speelde er een gelijkaardige film af op het terrein.  Club Brugge controleerde de wedstrijd en Mechelen leek vrede te nemen met de nederlaag. Al kreeg Wilson Kamavuaka kort na de pauze een uitstekende mogelijkheid op de aansluitingstreffer. De drievoudig Congolees international mikte het leer echter onbegrijpelijk naast. De zucht van Mathew Ryan was tot in de tribune te horen.

Bovendien moest KVM nog een halfuurtje met z’n tienen verder. Ryan verraste de bezoekende defensie met een verre uittrap. Antonio Ghomsi zag vervolgens geen andere optie dan het neerhalen van Lestienne. Allesbehalve een slimme actie van de flankverdediger. De daaropvolgende vrije trap van Jorgensen likte het doelhout. Harm van Veldhoven gooide dan maar de handdoek in de ring en bracht een verdediger voor een aanvallende kracht.

Freewheelend naar tweede stek

De West-Vlamingen stoomden op cruise control naar de tweede stek. Gudjohnsen stelde Pacovski nog eens op de proef. De Macedoniër kon de bal niet klemmen en Jorgensen was er als de kippen bij om zijn derde van het seizoen tegen de touwen te knallen. Voor de volledigheid: Preud'homme gunde Nikola Storm nog zijn eerste minuten op het hoogste niveau.

Op die manier doet blauw-zwart opnieuw haasje-over met RSC Anderlecht naar de tweede plek. Club nadert tot op één puntje van Standard en zet de troepen van Guy Luzon op die manier onder druk. De Rouches trekken morgen nog naar OH Leuven. Het zal Club allemaal eventjes worst wezen: de druk is eventjes van de ketel.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 9
Høgli Tom 90' 7.5
Simons Timmy 90' 7.5
Engels Björn 90' 6
De Bock Laurens 90' 3.5
Jørgensen JesperA 81' 7.5
Vazquez Victor 90' 8
Odjidja Vadis 90' 8
Lestienne Maxime 75' 7
Gudjohnsen EidurA 90' 8.5
Sobota Waldemar 90' 7.5
  Bank G Beoordeel
Storm Nikola 15' 7
Adu Enoch Kofi 9'  
Stenman Fredrik -  
Larsen Jim -  
Kujovic Vladan -  
Wang Shangyuan -  
Fatai Kehinde Abdul Feyi -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' 0
Vandam Jerry 90' 0
De Witte Seth 90' 5
Biset Maxime 90' 0
Ghomsi Antonio   63' 0
Dialiba Diabang Boubacar 61' 5
Kamavuaka Wilson 90' 0
Prodell Viktor 68' 5
Rits Mats 90' 5
Destorme David 63' 5
Cordaro Alessandro 90' 5
  Bank G Beoordeel
Trajkovski Aleksandar 29' 5
Junker Mads 27' 5
Van Damme Joachim 22' 5
Van Tricht Wannes -  
Mokulu Benjamin -  
Michalski Seweryn -  
Biebauw Wouter -  
Herbeleef Club Brugge - KV Mechelen

Vooraf