kvmKV Mechelen
wbeSK Beveren
Datum: 17/12/2016 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Achter de Kazerne
Schouterden, wereldgoal Claes en de deklat bezorgen KV Mechelen eerste 9 op 9
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Mechelen
| 0 reacties

KV Mechelen pakt voor het eerst dit seizoen drie zeges op rij

Schouterden, wereldgoal Claes en de deklat bezorgen KV Mechelen eerste 9 op 9
Foto: © photonews

KV Mechelen blijft in het spoor van de top zes. Al hadden de Kakkers het niet onder de markt met Waasland-Beveren, dat morste met de kansen. Maar dankzij een goal van Schouterden werd voor de eerste keer drie keer op rij gewonnen. Thuis pakken ze nu 15 op 15 sinds het verlies tegen Oostende.

Yannick Ferrera verving de geschorste El Messaoudi door Filipovic en behield het vertrouwen in de 19-jarige rechtsback Jules Van Cleemput. Bij Waasland-Beveren kwam enkel Buatu in de ploeg voor de zieke Moren. Na een leuke openingsfase konden we kort zijn over het eerste halfuur. Het meest spraakmakende moment was toen de stadionomroeper aankondigde dat er iemand de sleutels van zijn Porsche was verloren. Promt kreeg ref Joeri Van de Velde het te horen: "Joeri is zijn sleutels kwijt."

Het moet de mannen op het veld ook begeesterd hebben, want ineens kon het allemaal wel: kansen, infiltraties en ja, zelfs een goal. Het was Schrijvers die de debatten opende, maar alleen voor Coosemans won de doelman het. En even later was het Matthys die vanuit een scherpe hoek overschoot. Maar KV Mechelen kreeg zijn goal een minuutje later toch toen Schouterden perfect de zestien werd ingeloodst door Kolovos. In twee keer klopte hij Köteles.

Maar de jongens van Ferrera mochten tevreden zijn met die stand bij de rust, want Waasland-Beveren zag een goal van Gano afgekeurd voor buitenspel. Diezelfde Gano trof nog eens de deklat en Demir zag zijn afgeweken schot op het dak van het doel belanden. Achteraan schortte er toch het één en ander bij Malinwa. Ze wisten immers geen raad met de grote Gano, die slag om slinger zijn luchtduels won.

Dikke pech

Waasland-Beveren ging in de tweede helft dan ook aandringen en het gevaar kwam vooral van de rechterkant met Myny en Jans. Een voorzet van die laatste werd door Schrijvers opnieuw op de lat gekopt. Het mocht niet zijn voor Janevski en co. En Ferrera werd niet geholpen door zijn diepe spits, die slag om slinger de tegenaanval om zeep hielp. Verdier kreeg zelfs het thuispubliek over zich heen. Ferrera haalde hem 20 minuten voor tijd dan ook wijselijk naar de kant.

Het ontbrak Waasland-Beveren vooral aan finesse in de zestien, want tot daar komen vormde geen probleem. Maar de luciditeit om het daar af te maken, was niet aanwezig. Maar ze zien Moeskroen en Westerlo ook niet naderen en dus zal het nog wel rustig blijven. In de slotfase zorgde de ingevallen Claes nog voor de 2-0 met een wereldgoal. Hij trapte de bal met een streep in de rechterbovenhoek. Staalhard en niets aan te doen.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin 90' -
Van Cleemput Jules 90' -
Vitas Uros 90' -
Cocalic Edin 90' -
Bjelica Aleksander 90' -
Filipovic Zeljko 90' -
Rits Mats A 90' -
Kolovos Dimitris 90' -
Matthys Tim 59' -
Verdier Nicolas 72' -
Schouterden Nils 80' -
  Bank G Beoordeel
Croizet Yohan 31' -
Jaadi Reda 18' -
Claes Glenn 10' -
Leal Randall -  
Leal Arley Randal Enrique -  
Cobbaut Elias -  
Moris Anthony -  
Paulussen Laurens -  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Demir Erdin 90' -
Buatu Jonathan 90' -
Camacho Rudy 90' -
Jans Laurent 90' -
Cools Jens 46' -
Seck Ibrahima   90' -
Myny Olivier 72' -
Michel Julian 84' -
Gano Zinho 90' -
Schrijvers Siebe   90' -
  Bank G Beoordeel
Marquet François 44' -
Ampomah Nana 18' -
Cerigioni Alessandro 6'  
Goblet Merveille -  
De Schutter Niels -  
Borry Kjetil -  
Nys Maxim -  
Herbeleef KV Mechelen - SK Beveren