Datum: 15/12/2013 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard stuurt KRC Genk puntenloos naar huis
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Standard stuurt KRC Genk puntenloos naar huis
Foto: © SC

Standard had vanmiddag geen problemen met KRC Genk. De Luikenaren stuurden de Limburgers naar huis met een 3-1 in de sporttas. Geoffrey Mujangi Bia was goed voor twee rozen.

Cédric De Volder in Luik

Standard ging vanmiddag tegen KRC Genk op zoek naar revanche na de dramatische Europa League-campagne. Guy Luzon posteerde Laurent Ciman dan ook in het hart van de defensie. Ook William Vainqueur en Paul-José Mpoku vierden hun terugkeer in de basiself. Mario Been recupereerde dan weer Fabien Camus. Thomas Buffel was speelklaar en Joseph Monrose was rijp voor een plaatsje op de bank.

Fans waarschuwen Duchâtelet

Het was echter Standard dat vanaf het eerste fluitsignaal fel van leer trok.  Kristof Van Hout neutraliseerde de pogingen van Vainqueur en Michy Batshuayi zonder al te veel problemen. De Limburgse goalie smeerde ook Dino Arslanagic in één adem een geel kartonnetje aan.

Het waren echter de thuisfans die alle aandacht naar zich toe trokken. De Ultras Inferno ontrolden immers een spandoek waarin Roland Duchâtelet werd gewaarschuwd voor een nieuw supportersprotest. “Een voorzitter zonder ambitie, een trainer zonder ruggengraat en een team zonder ambitie. Wees dan niet verbaasd bij een nieuwe revolutie”, stond te lezen op het lapje textiel.

Standard schakelt versnelling hoger

Ook na de pauze werd het leer vooral aan het werk gezet door De Rouches. Mario Been leek zijn troepen te hebben ingeprent dat een puntje rapen aan de boorden van de Maas meer dan voldoende is. Die houding werd kort na de obligatoire koffie ei zo na afgestraft door Standard. Geoffrey Mujangi Bia trof de paal op zijn weg. In de herneming knalde Imoh Ezekiel wild over.

De vlam zat er in op Sclessin. Luttele minuten later mocht de Nigeriaan alleen op Van Hout afgaan. Khaleem Hyland ging aan de noodrem hangen, maar Johan Verbist gaf geen krimp. De middenvelder – voor de gelegenheid in het hart van de defensie – ontsnapte aan een rode kaart, KRC Genk aan een achterstand. Al was het echter uitstel van executie.

Mario Been afgestraft

Op het uur werden de Luikenaren beloond voor de inzet. Julien de Sart ging uitstekend doorjagen op Bennard Kumordzi. De jonge middenvelder stuurde Paul-José Mpoku in het straatje. Laatstgenoemde zag een gaatje tussen Van Hout en de paal en twijfelde niet, 1-0. Het gejuich galmde nog na op de tribunes wanneer Standard de blauwbloezen helemaal dood kneep. Mujangi Bia kreeg veel te veel ruimte en deed de touwen een tweede keer trillen.

Op die manier werden de keuzes van Mario Been – die zijn tactisch plannetje helemaal had omgegooid – afgestraft. En de Limburgse kruistocht was nog niet ten einde. Een uitstekend voetballende de Sart bediende Mujangi Bia. De Congolees trapte zijn tweede van de middag tegen de touwen, 3-0. Al kon Joseph Monrose in de slotminuten de eerredder nog voorbij Eiji Kawashima trappen.

Drie op vijftien

Op die manier kon Guy Luzon zijn verontschuldigingen na het Europa League-drama kracht bijzetten. De Rouches verstevigden meteen hun leidersplaats. In Limburg wordt er dezer dagen echter een ander verhaal geschreven. De Smurfen kijken tegen een drie op vijftien aan en moeten stilaan achterom kijken. Al kan Mario Been zich natuurlijk verstoppen achter een uitstekend Europees - en bekerparcours.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
De Sart Julien 90' 8
Arslanagic Dino   90' 6
Kawashima Eiji 90' 8
Opare Daniel 90' 8
Vainqueur William 90' 7
Ciman Laurent 90' 7
Van Damme Jelle 90' 7
Ezekiel Imoh A A   90' 6
Mpoku Paul José 86' 8
Batshuayi Michy 84' 7
Mujangi Bia Geoffrey ⚽ ⚽ 79' 9
  Bank G Beoordeel
Bulot Frédéric 11' 6
De Camargo Igor 6'  
Buyens Yoni 4'  
Thuram-Ulien Yohann -  
Stam Ronnie -  
Mbombo Lokwa Yanis -  
Cisse Ibrahima -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Van Hout Kristof 90' 4.5
Anele Ngongca 90' 4.5
Tshimanga Derrick 90' 5.5
Hyland Khaleem 90' 4
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 4.5
Vossen Jelle 90' 3.5
Gorius Julien 90' 4
Simaeys Jeroen 90' 3
Camus Fabien   77' 3
Buffel Thomas 77' 4
Kumordzi Bernard Yao   66' 4
  Bank G Beoordeel
Ayub Timbe Masika 24' 5
Limbombe Anthony A 13' 5
Joseph-Monrose Steeven 13' 6
Gerkens Pieter -  
Walsh Sandy -  
Ofori-Appiah Marvin -  
Baerts Lennert -  
Herbeleef Standard - KRC Genk

Vooraf