Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Depoitre leidt herrezen Gent na de koffie voorbij Mechelen
Sander De Graeve

AA Gent kwam voor de rust bijzonder zwak voor de dag tegen een goed KV Mechelen. Na de koffie kwam er een ander systeem en beterschap. Uitblinker was Laurent Depoitre die met twee goals en een assist de Buffalo's voorbij Mechelen bracht.

Sander De Graeve in Gent

Na de wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm en de galamatch tegen Saint-Etienne kreeg de Ghelamco Arena voor het eerst weer competitievoetbal te zien. Na het gelijkspel op Cercle betaalden Pollet, Oussalah, Dejaegere en Zolotic het gelag. Neto, Asare, Lepoint en Depoitre mochten aan de partij beginnen. Bij KV Mechelen was er geen spoor van Sheldon Bateau, Biset kwam zo aan de aftrap.

De partij kende een gezapig begin op de niet ideale grasmat. Opmerkelijk: KV Mechelen-doelman Pacovski kwam in een fluogroen Gent-shirt aan de aftrap. Zijn keeperstenue leek wellicht te veel op die van Matz Sels aan de overkant. Mechelen trok voorzichtig de lijn van tegen Genk door.

Het toonde in de eerste helft meer kwaliteit dan de thuisploeg en kwam al snel dichtbij de openingstreffer via Tim Matthys. Die zag zijn vrijschop sterven op de lat. Mechelen bleef de betere ploeg en ging op zoek naar een doelpunt. Gent had 26 minuten nodig voor een schot richting doel, voor een poging binnen het kader was het nog een kwartier extra geduld oefenen.

Dat geduld raakt bij het Gentse publiek na de twee vorige seizoenen al iets sneller op. Met de rust in zicht begon het publiek te morren. Het spel van Gent leek ook nergens naar, er werd te lang geklooid achterin en de spelers begonnen tegen elkaar te zaniken. Vlak voor de koffie deed Belhocine er nog een schepje bovenop. Hij wierp zich met zijn hele lijf voor de benen van Adesanya in de zestien. De bal ging terecht op de stip. Kosanovic knalde het leer perfect in het hoekje en was even de held van KV Mechelen.

Gent ging zo met een stevige kater de kleedkamer in. Het kwam eruit in een totaal ander spelsysteem. Vanhaezebrouck liet zijn 3-5-2 vallen en koos voor een 4-3-3 mét invaller Soumahoro op de linkerflank. Het leverde meteen een doelpunt op.

Soumahoro ging de lijn af en gaf een mooie bal op Depoitre. Kosanovic, die held van daarnet, liet zich makkelijk aftroeven en ook Pacovski zag er niet goed uit. Het balletje van Depoitre was zeker houdbaar, maar daar lag men in de Ghelamco Arena niet wakker van. Gent nam de match na het doelpunt in handen.

Iets meer dan tien minuten later gingen de Buffalo's zelfs op en over Malinwa. Raman werd het straatje ingestuurd door Depoitre en werkte mooi in het hoekje af. Het was de eerste officiële goal van het jeugdproduct sinds zijn terugkeer uit Kortrijk. Het Gentse publiek vergat al snel die eerste helft.

Flitsend was het voetbal zeker niet, maar het was duidelijk dat de troepen van Vanhaezebrouck beter de ruimtes vonden dan voor de rust. Kums kwam nog dichtbij een derde goal, maar zijn vrijschop ging tegen de lat. KV Mechelen liet zich ook niet onbetuigd. Invaller Rits testte de handschoenen van Sels. Even voor affluiten kon Veselinovic bijna de gelijkmaker, maar Sels onderscheidde zich op de kopbal van de lange spits.

Even schrikken voor Gent, maar even later was het man van de match Laurent Depoitre die alle twijfels wegnam. Hij knalde de bal van Foket in de volley voorbij Pacovski. De Mechelse doelman zat er nog bij, maar de bal hobbelde over de doellijn. 3-1 voor een herrezen Gent na de koffie. De veer was finaal gebroken bij de bezoekers. Gent pakt na een dramatische eerste helft toch de eerste driepunter van het seizoen.