kvoKV Oostende
cluClub Brugge
Datum: 05/08/2016 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Diaz Arena
El Ghanassy schiet Oostende in extra tijd naar delirium, Club Brugge baalt
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Oostende
| 0 reacties

Yassine El Ghanassy schiet Oostende in extra tijd naar delirium, Club Brugge baalt

El Ghanassy schiet Oostende in extra tijd naar delirium, Club Brugge baalt
Foto: © Photonews

KV Oostende heeft zijn eerste wedstrijd in de Versluys Arena tot een goed einde weten te brengen. Lange tijd leek er een puntendeling in de maak, maar daar besliste Yassine El Ghanassy uiteindelijk anders over.

Bij Oostende weten ze van aanpakken en dus werd de huldiging van het vernieuwde station er eentje met speeches, zangers (Garry Hagger was van de partij, nvdr.) en vuurwerk. De betrokken partijen – van Coucke, over Versluys, tot Willems – toonden zich allemaal tevreden.

Na de plechtigheden was het aan de spelers. En die van Oostende moesten – als het even kon – meteen voor een overwinning zorgen in de Versluys Arena. Ei zo na stond de 1-0 al heel vroeg op het scorebord, maar Vandendriessche duwde het leer tegen in plaats van onder de kont van Butelle. Over het scorebord gesproken… Dat is nog onderweg, Marc Coucke?

Denswil en Musona komen het dichtst in de buurt

Een dik kwartier leuk voetbal tussen minuut 7 en minuut 25, meer was het in het eerste bedrijf niet. Denswil was er met een rake kopbal op corner dicht bij, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Nadien namen de vele slordigheden de bovenhand, bij zowel Oostende als Club Brugge.

Vlak voor rust was Musona er evenwel nog het dichtst van allemaal bij. Butelle was verslagen, maar een afgeweken voorzet viel uiteindelijk op de lat. Een goal puren uit een slordige voorzet… Het had écht naar het beeld van de eerste 45 minuten geweest. Beide teams gingen rusten met een brilscore.

Musona en de dwarsligger, part II

De tweede helft was nog niet goed en wel begonnen en nog niet iedereen had zijn plaats al teruggevonden in het vernieuwde stadion, of het stond bijna al 0-1 in het voordeel van de bezoekers. Vormer kreeg ruimte, aarzelde een tikkeltje te lang en kon Proto uiteindelijk niet echt uit zijn lood slaan met zijn schuchtere poging.

Het spel ging goed op en neer, maar het tempo van de ploeg in balbezit lag vaak te laag om de tegenstander uit verband te kunnen spelen. Toch trof Oostende – net als langs de andere kant in de eerste periode – opnieuw de lat. Dit keer haalde Musona stevig uit, maar op de één of andere manier ging het kleinood toch niet over de doellijn. Net iets te klein, die doelen, Marc Coucke!

Wie op een slotoffensief hoopte, kwam bedrogen uit. Beide ploegen probeerden wel om nog iets te forceren, maar het was simpelweg té weinig. En in de extra tijd lukte het dan tóch. El Ghanassy kreeg de bal op een presenteerblaadje aangeboden en kon niet meer missen: 1-0 en feest in de Versluys Arena! Het zat hem echt in de details. Op én naast het veld...

Opstellingen

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Vandendriessche Kévin 76' -
Milic Antonio 90' -
Tomasevic Zarko 90' -
Antunes Fabien 90' -
Siani Sébastien A 90' -
Marusic Adam   90' -
Jonckheere Michiel 90' -
El Ghanassy Yassine 90' -
Dimata Landry 61' -
Musona Knowledge 90' -
  Bank G Beoordeel
Cyriac Gohi Bi 29' -
Canesin Fernando Matos 14' -
Godeau Bruno -  
Loemba Yannick Gaby -  
Ovono Didier -  
Berrier Franck -  
Bossaerts Mathias -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
de Souza Claudemir Domingues   90' 0
Butelle Ludovic 90' 5
Cools Dion 90' 3
Simons Timmy 90' 3
Denswil Stefano 90' 6
De Bock Laurens 90' 5
Claudemir Domingues de Souza   90' 4
Vormer Ruud 90' 4
Vanaken Hans 90' 5
Diaby Abdoulay 79' 3
Vossen Jelle 66' 2
Izquierdo Mena José Heriberto 90' 5
  Bank G Beoordeel
Limbombe Anthony 24' 5
Wesley 11' 5
Bolingoli Mbombo Boli -  
Engels Björn -  
Van Rhijn Ricardo -  
Poulain Benoit -  
Bruzzese Sébastien -  
Herbeleef KV Oostende - Club Brugge

Vooraf