zwaZulte Waregem
kvkKV Kortrijk
Datum: 03/08/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Regenboogstadion
Skúlason zorgt voor overwinning van Zulte Waregem
Skúlason zorgt voor overwinning van Zulte Waregem
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft zes op zes in de Jupiler Pro League. In een op zichzelf leuke derby was een doelpunt vijf minuten voor tijd van de IJslander Skúlason genoeg voor de drie punten.

Aernout Van Lindt in Waregem

Voor de wedstrijd was er heel erg veel te doen rond deze derby in Zuid-West-Vlaanderen. En voor een keer was het derbygevoel niet de grootste krachtlijn van de fuzz rondom heen de match. Alles ging om de aanvoerdersband van Zulte Waregem, die deze week van De fauw richting Hazard ging.

De fauw krijgt band terug

De geruchten waren er niet min om: Leye dacht aan vertrekken via Twitter en ook Dury en De fauw zouden zich heel slecht voelen door de beslissing. Voor de match gaf men – tot jolijt van de supporters – mee dat Hazard zijn aanvoerdersband terug aan De fauw had gegeven.

Weinig gerommel al bij al aan de Gaverbeek, ook grote acties tegen Decuyper bleven uit, er was enkel een gemengde reactie op het aantreden van Malanda in de basis. Of de gemoederen definitief gesust zijn weten we natuurlijk nog niet, maar Hazard, De fauw én Dury werden alvast bezongen door de supporters.

Overwicht Kortrijk voor de rust

De wedstrijd zelf dan: die ging goed over en weer, al waren in de eerste helft de beste kansen wel voor de bezoekers. Zulte Waregem was soms wat slordig in de opbouw, terwijl bij Kortrijk vooral de afwerking rommelde. Bossut hield Santini wel van een gemaakt doelpunt, Dejaegere en De Mets konden niet binnen het kader afwerken.

Aan de overkant waren er vooral genialiteiten van Thorgan Hazard te noteren. Hij zorgde voor een no look-pass en enkele mooie rushes, maar die zorgden niet voor een doelpunt voor de rust.

Skúlason met de bevrijding

Ook na de rust was Hazard overigens heerser op het middenveld. Met een prachtig hakje stuurde hij Naessens alleen voor Keet, maar die kwam goed tussen. Aan de overkant verzuimde Santini tot twee keer toe de goede beslissing te nemen: hij schoot wanneer hij Raman kon bedienen en probeerde een pasje toen hij een vrije schietkans had.

Kansen voor beide elftallen, die er beiden voor gingen. Toch was er niemand die echt verdiende te winnen, al kwam Zulte Waregem pas in de laatste twintig minuten opzetten.

Vijf minuten voor rust zorgde invaller Skúlason voor de bevrijding van de thuisploeg, door een bal aan te nemen aan het strafschoppunt, zich vrij te kappen en de bal voorbij Keet te laten dwarrelen. Aan de overkant nog een slotoffensief, maar dankzij een prima parade van Bossut hield de thuisploeg stand. Zes op zes zo voor Essevee, dat een horrorweek zo met een positieve noot kan afsluiten.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' 6
De fauw Davy 90' 6
D'Haene Karel 90' 6
Colpaert Steve 90' 6
Verboom Bryan 90' 5
Malanda Junior 90' 6.5
Berrier Franck 72' 5
Hazard Thorgan   90' 5
Leye Mbaye 90' 6
Naessens Jens 90' 6
Conté Ibrahima Sory 61' 5
  Bank G Beoordeel
Habibou Habib 29' 6
Skúlason Ólafur 18' 7
Hinostroza Vásquez Paulo Hernán Junior -  
Godeau Bruno -  
Bruzzese Sébastien -  
Duplus Frédéric -  
Trajkovski Aleksandar -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' 7
Capon Brecht 90' 6
Reynaud Romain 90' 6
Chanot Maxime 90' 7
Pavlovic Nebojsa 90' 6.5
Oussalah Mustapha   90' 6.5
Matton Thomas   90' 7.5
De Mets Gertjan 90' 7
Dejaegere Brecht 80' 6.5
De Smet Stijn 67' 6.5
Santini Ivan 90' 7
  Bank G Beoordeel
Raman Benito 23' 6
Chevalier Teddy 10' 6
Tomasevic Zarko -  
Martin Baptiste -  
Ulens Baptiste -  
Pillot Rémy -  
Klaasen Robert -  
Herbeleef Zulte Waregem - KV Kortrijk

Vooraf