Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Daknam
Lokeren zet makkelijk tienkoppig Leuven opzij
Sander De Graeve

Lokeren verstevigde vanavond zijn zesde stek met een zege tegen OH Leuven. De Leuvenaars kwamen er enkel in de eerste tien minuten van de tweede helft uit. Daarna pakte Buysens rood en was de wedstrijd gespeeld.

Sander De Graeve in Lokeren

Lokeren en Leuven keken elkaar in een koud Daknam in de ogen. Vooraf was Lokeren de grote favoriet, zeker gezien het grote aantal afwezigen bij de bezoekers. Naast Ruytinx en Cerigioni waren ook Messoudi en Thompson geschorst.

De voorspellingen kwamen meteen uit. Lokeren drukte Leuven weg en de bezoekers kwamen er in de eerste helft amper aan te pas. Vooral Dutra en Patosi hadden er zin in bij de thuisploeg. Man in vorm Dutra zag een schot op de paal sterven. Bailly zorgde even later met een dribbel zelf voor gevaar. Patosi ging met het leer aan de haal, maar Robson bracht redding.

Vanaken breekt de ban

Een karrenvracht aan kansen werd gemist. Lokeren speelde met vuur, maar Leuven slaagde er niet in iets te bakken van de tegenaanvallen. Het verloor zichzelf vooral in veel overtredingen, vaak op onnodige plaatsen.

Een overtreding zorgde uiteindelijk voor de verdiende 1-0 voor Lokeren. Vanaken zette zich achter de vrijschop en krulde hem perfect binnen. Bailly stond in de goeie hoek, maar kon er toch niet bij. Aan de rust stond het 1-0.

Alweer rood voor Leuven

Na de koffie creëerde Leuven aanvankelijk heel wat kansen. Lokeren stond wat te slapen en moest opletten. Na goed tien minuten schoot Leuven zichzelf in de voet. Dutra brak door en Buysens vloog er veel te laat in. Dutra kon doorgaan, maar scoorde niet. Buysens liep na de fase tegen zijn tweede gele kaart.

Kort daarna was ook de match van Dutra voorbij. De spits had al in de eerste helft last van de hamstrings en ging er uiteindelijk af voor Harbaoui. Die toonde zich hongerig. Na een knappe aanval kreeg hij de bal van Patosi. Bailly kon nog een hand tegen zijn schot zetten, maar het was niet voldoende. De spits werd door al zijn ploegmaats gefeliciteerd.

Lokeren speelde daarna de partij rustig uit. Leko en Ansah kregen nog minuten en Leuven drong niet meer aan. Lokeren nadert tot op twee punten van Racing Genk.