Datum: 26/01/2014 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Lotto Park
Mitrovic en N'Sakala beslissen 'draak van een topper'
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Mitrovic en N'Sakala beslissen 'draak van een topper'
Foto: © SC

RSC Anderlecht trok tegen Club Brugge aan het langste eind. Aleksandar Mitrovic en Fabrice N'Sakala beslisten de weinig genietbare topper. Standard is (wederom) de winnaar van het weekend.

Cédric De Volder en Johan Walckiers in Anderlecht

John van den Brom posteerde zijn troepen voor deze topper in een 4-4-2-formatie. Aleksander Mitrovic en Gohi Bi Cyriac moesten paars-wit van doelpunten voorzien. Olivier Deschacht verving dan weer de twijfelachtige Fabrice N’Sakala. Michel Preud’homme – of beter gezegd Philippe Clement - liet Tom De Sutter op de bank beginnen. Kehinde Fatai nam de rol van ‘wit konijn’ op zich.

Mitrovic breekt de ban

Het was paars-wit dat in de aanvangsfase geen zin had om kou te leiden onder de gutsende regen. De landskampioen koos vol voor de aanval. Dennis Praet en Andy Najar konden Mathew Ryan echter niet bedreigen. Deschacht had in de tussentijd alle moeite van de wereld om de wederoptredende Lior Refaelov aan banden te leggen.

Op slag van rust kon het Astridpark eindelijk juichen. Dennis Praet dropte de bal in de box. Guillaume Gillet beroerde het leer en Mitrovic gaf Ryan geen kans, 1-0. De aanvoerder van RSCA stond randje buitenspel bij het openingsdoelpunt. De voorsprong daarentegen is dan weer wel oververdiend. De rust – mede door de doorweekte kledij – meer dan welkom.

Preud’homme vs. KBVB

Ook na de pauze eisten de weergoden een hoofdrol op. Club leek zich dan weer niet bij de situatie neer te leggen en dropte De Sutter – voor de quasi onzichtbare Fatai – in de ploeg. De voormalige aanvaller van Anderlecht kwam onder een striemend fluitconcert op het veld. Het bracht echter weinig zoden aan de dijk.

Het sein voor Preud’homme om de regels aan zijn laars te lappen. De oefenmeester van Club – geschorst na zijn gedrag op het Lisp – daalde af van de tribune en gaf Clement richtlijnen. De Luikenaar stond simpelweg naast de dug-out en riskeert op die manier een extra schorsing.

Standard winnaar

In de slotfase van de partij namen de wisselspelers alle twijfels weg. Demy de Zeeuw bediende Fabrice N'Sakala. De Fransman kapte zich mooi vrij en verschalkte Ryan met een schuiver. De kopjes bij het onmachtige Club gingen definitief naar beneden.

Op die manier kroont Standard zich wederom tot winnaar van het weekend. RSC Anderlecht verkleint de kloof dan wel tot zeven punten, maar de Rouches schudden Club Brugge en Zulte Waregem af. Voor Preud'homme is de inloopperiode op Olympia stilaan voorbij. Het puntengewin kan niet uitblijven...

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Kaminski Thomas 90' 6.2
Vanden Borre Anthony 90' 5.6
Kouyate Cheikhou 90' 6.2
Mbemba Mangulu Chancel 90' 8.2
Deschacht Olivier 90' 6.6
Najar Rodriguez Andy Aryel 90' 7.8
Gillet Guillaume A 90' 6
Bruno Massimo 90' 7
Mitrovic Aleksandar 90' 8
Praet Dennis 84' 7
Cyriac Gohi Bi 76' 5.2
  Bank G Beoordeel
N'Sakala Fabrice 14' 7
De Zeeuw Demy A   6'  
Roef Davy -  
Tielemans Youri -  
Vargas Ronald -  
Nuytinck Bram -  
Kljestan Sacha -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 7
Høgli Tom 90' 5
Mechele Brandon   90' 6
Engels Björn   90' 6
De Bock Laurens 90' 6
Simons Timmy 78' 3
Odjidja Vadis 90' 6
Vazquez Victor 90' 3
Refaelov Lior 45' 3.5
Fatai Kehinde Abdul Feyi 59' 3.5
Lestienne Maxime 90' 3.5
  Bank G Beoordeel
Jørgensen Jesper 45' 3.5
De Sutter Tom 31' 2.5
Meunier Thomas 12' 4.5
Kujovic Vladan -  
Gudjohnsen Eidur -  
Duarte Óscar -  
Storm Nikola -  
Herbeleef Anderlecht - Club Brugge

Vooraf