kvoKV Oostende
wbeSK Beveren
Datum: 25/01/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Diaz Arena
KV Oostende verschalkt wind en Waasland-Beveren
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
KV Oostende verschalkt wind en Waasland-Beveren
Foto: © SC

KV Oostende heeft Waasland-Beveren vanavond een halt toegeroepen. Frédéric Brillant tekende in de tweede periode voor de beslissing. De promovendus mag stilaan het behoud vieren.

Cédric De Volder in Oostende

De sfeer zat er voor de partij (alweer) goed in aan de Belgische kust. Marc Coucke liet zich niet afschrikken door enkele bliksemschichten en bracht op geheel eigen wijze ‘Het Visserslied’. Op het veld kreeg Thomas Foket een eerste basisplaats van Frédéric Vanderbiest. Bob Peeters had dan weer één leuze in het achterhoofd: ‘never change a winning team’.

Veel wind, maar weinig kansen

De spelersbus van Waasland-Beveren arriveerde amper een uurtje voor de aftrap in het Albertpark. Het was dan ook KV Oostende dat probeerde te profiteren van de verstoorde voorbereiding van de Leeuwen. Colin Coosemans ging bij de eerste hoekschop flagrant onder de bal door. Niels De Schutter was echter te verrast en besloot voorlangs.

Tijdens de eerste periode toonde vooral de wind zich de baas. Maar iets voorbij het kwartier mocht de promovendus dan toch juichen. Cédric D’Ulivo liep Nyaha Mushekwi onderuit in de zestien. Peter Vervecken twijfelde niet en wees – terecht overigens – naar de stip. Sébastien Siani ging achter het leer staan en zorgde met een loepzuivere trap voor de 1-0.

Doelpunt van… de wind

Na de koffie was er quasi onmiddellijk opwinding. Robin Henkens liet zich op een wel heel opvallende manier opmerken. De middenvelder trapte een hoekschop – gedragen door de felle wind – zonder tussenstation voorbij Ovono in doel, 1-1. Henkens liep vervolgens ostentatief voorbij de KVO-aanhang, duidelijk makend dat er geen geluk mee gemoeid was.

De wedstrijd leek dood te bloeden, maar Frédéric Brillant gaf het Albertpark opnieuw een reden om te dansen. Al moet het gezegd: de verdediger kreeg hulp van Coosemans. De doelman kwam onoordeelkundig uit bij een hoekschop en miste het leer. Brillant had maar binnen te knikken, 2-1 en Oostende opnieuw op rozen.

Feestvierende Kustboys

De overwinning was alvast het sein voor een nieuw feestje bij the Kustboys. De West-Vlamingen kunnen nu wel stellen dat het behoud een feit is. Waasland-Beveren zit dan weer met de handen in het haar. Tien op vijftien is dan wel geen slecht rapport, maar het degradatiespook is opnieuw alomtegenwoordig op de Freethiel. "In tweede klasse is het ook plezant", klonk het ludiek in het Albertpark.

Opstellingen

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Hempte Jimmy 90' 6
Ovono Didier 90' 6
De Schutter Niels 90' 7
Schmisser Baptiste 90' 8
Brillant Frédéric 90' 9
Siani Sébastien  90' 7
Van Imschoot Tom 90' 6
Berrier Franck A 90' 7
Foket Thomas 83' 6
Mushekwi Nyasha Liberty 90' 8
Canesin Fernando Matos 90' 7
  Bank G Beoordeel
Wilmet Jonathan 7'  
Pierre Nils -  
Kudimbana Nicaise -  
Luissint Xavier -  
Martens Gertjan -  
Sladek Peter -  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin 90' -
D'Ulivo Cédric   90' -
Bojovic Mijusko 90' -
Belhocine Karim   90' -
Cale Hrvoje 90' -
Trickovski Ivan 83' -
Henkens Robin  90' -
Sibum Bas 90' -
Godemeche Nicolas 55' -
Demjan Róbert 76' -
Veselinovic Dalibor 90' -
  Bank G Beoordeel
Maric Milos 35' -
Emond Renaud 14' -
Lebbihi Fayçal 7'  
Doumbia Kassim -  
Steppe Kenny -  
Vermeulen Jorn -  
Blondelle Siebe -  
Herbeleef KV Oostende - SK Beveren

Vooraf