Datum: 01/02/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
4-4-2 rendeert voor Gent
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
4-4-2 rendeert voor Gent
Foto: © SC

Twee spelers die woensdag de hele match op de bank zaten deden het vanavond voor AA Gent. Pedersen kopte de Buffalo's op voorsprong en Ervin Zukanovic knalde een vrijschop binnen. OH Leuven kwam enkel op het eind opzetten.

Sander De Graeve in Gent

Rednic greep tegen OH Leuven terug naar zijn geliefde 4-4-2. Christophe Lepoint zat op de bank en de terugkerende Renato Neto mocht de kapiteinsband dragen. David Hubert was een opmerkelijke naam op de bank. Leuven koos voor een 4-4-1-1 met Lukas Van Eenoo in steun van diepe spits Bjorn Ruytinx.

AA Gent voerde het tempo aan in de eerste helft, Leuven plooide terug. Het stadion veerde recht wanneer Pedersen neerging in de zestien. Raymaekers speelde de bal niet, maar Virant zag er geen graten in. Iets later moest Buysens een trap van Pedersen op de lijn redden.

Kenny 'Akikdadoen' Thompson verijdelt goal

Na een half uur dan toch enkele keren Leuven aan het Gentse doel, maar verder dan enkele corners en een knal van Ruytinx, naast, kwamen de Leuvenaars niet. Gent kreeg nog enkele open kansen, maar wrong die vakkundig de nek om. Al verdient Kenny 'Akikdadoen' Thompson een vermelding voor het verijdelen van een goal van Pedersen.

Na de pauze ging Gent vol op zoek naar een eerste doelpunt, maar het spel verliep aanvankelijk veel te traag. Leuven kroop helemaal in de loopgraven en had een pak overtredingen nodig, iets wat het ritme nog meer uit de match haalde.

Pedersen doet het voor Gent

Rond het uur mocht de Ghelamco Arena dan toch rechtspringen. Milicevic schudde een magistrale voorzet uit zijn korte benen en Pedersen kopte door de benen van Bailly binnen. Gent kreeg zo eindelijk wat het verdiende.

Leuven leek er even een ordinaire schoppartij van te maken, maar ging op tijd in de remmen vooraleer er rode kartons aan te pas kwamen. Goed tien minuten na de 1-0 kreeg Zukanovic een interessante vrijschop. De specialist pur sang trapte de bal hard voorbij een zwevende Logan Bailly.

Het publiek was daarna de resterende twintig minuten in extase en de ene na de andere mexican wave rolde door het stadion. We kunnen ze geen ongelijk geven, de Gent-fans hadden nog niet veel te vieren dit seizoen in de eigen Ghelamco Arena. Aan het eind was Van Eenoo nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar hij gleed naast de voorzet van Cerigioni. 2-0 was een logsiche uitslag. Hubert mocht ook nog eens invallen aan het einde.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Rafinha Rafael Scapini 90' -
Puljic Ante   90' -
Zukanovic Ervin 90' -
Asare Nana 90' -
Milicevic Danijel A 77' -
Dejaegere Brecht 87' -
Neto Renato   90' -
Soumahoro Yaya 90' -
Habibou Habib 90' -
Pedersen Nicklas 83' -
  Bank G Beoordeel
Locigno Sébastien 13' -
Lepoint Christophe 7'  
Hubert David 3'  
Padt Sergio -  
Privat Sloan -  
Nahayo Valery -  
Gavazaj Enis -  

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' -
Bandalovski Ivan   90' -
Buysens Ludovic 90' -
Raymaekers Wim 90' -
Thompson Kenny 90' -
Wijns David   63' -
Geraerts Karel   90' -
Van Goethem Kenneth 90' -
Messoudi Mohamed 72' -
Van Eenoo Lukas 90' -
Ruytinx Bjorn 90' -
  Bank G Beoordeel
Cerigioni Alessandro 27' -
Karuru Ovidy 18' -
Pettersson Tom -  
Lenaerts Yves -  
Bastiaens Wout -  
Subasic Muhamed -  
Kostovski Jovan -  
Herbeleef KAA Gent - OH Leuven

Vooraf