Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Freethiel
KV Kortrijk niet voorbij tien Waasland-Beveren-spelers
Tamara Vereecken

KV Kortrijk kwam al vroeg op voorsprong maar zag de thuisploeg ook snel langszij komen. Santini miste een penalty en zelfs tegen tien tegenstanders slaagden de Kerels er niet in de overwinning te pakken. 1-1 is eigenlijk voor niemand een goede uitslag, al kruipt W-B wel een puntje dichter bij OHL.

Tamara Vereecken in Beveren

Voor deze belangrijke wedstrijd hield Bob Peeters vast aan zijn opstelling van afgelopen weken.
Hein Vanhaezebrouck wijzigde z’n elftal op drie plaatsen na het debacle tegen Lierse. Matton was geblesseerd, Capon zat op de bank – vervangers van dienst waren Heylen en Mahau. Michael Clepkens, ex-Waasland-Beveren, nam plaats onder de lat en verwees zo Darren Keet naar de bank.

Waasland-Beveren alweer snel op achterstand

Robin Henkens wilde z’n ex-ploegmaat al in de eerste minuten testen en haalde uit naar de verste hoek maar Clepkens hield hem met een knappe redding van de openingsgoal. Aan de overkant was het wel al bingo na goed tien minuten. Stijn De Smet, ook al ex-Beveren, schilderde een voorzet op het hoofd van Coulibaly die over Coosemans in doel kopte. 0-1 en Waasland-Beveren net als de voorbije weken al heel vroeg op achtervolgen aangewezen.

De organisatie van de Kerels stond goed en de thuisploeg had wat tijd nodig om er z’n weg door te vinden. Halfweg de eerste helft leek dat te lukken en ging Waasland-Beveren meer druk zetten. Na enkele kansjes kwam de gelijkmaker er dan op stilstaande fase na een halfuur wedstrijd. Belhocine zette z’n hoofd tegen een vrije trap van Henkens, op zich geen al te moeilijke fase voor de Kortrijkse doelman maar Clepkens ging compleet naast de bal, 1-1.

Zo gingen we rusten met een stand in evenwicht tussen twee ploegen die intussen ook aan elkaar gewaagd waren.

De eerste kans na de rust was voor de thuisploeg maar de pegel van Demjan ging centimeters naast. Even later zag Bob Peeters z’n team met tien vallen na een tweede gele kaart voor Bojovic en rook Kortrijk z’n kans.

Oussalah rolde in z’n eentje de hele linkerflank op en bediende Coulibaly, die in twee keer de bal over de lijn tikte maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Luttele minuten later kregen de bezoekers een penalty nadat Cale aan Capon ging hangen in de zestien. Santini achter de bal maar hij was iets te zelfzeker en Coosemans pakte knap.

Waasland-Beveren wilde deze zes-punten-match absoluut winnen en ging meer druk zetten. Ondermeer  Gershon, Godemeche en Trickovski kenden geen geluk in de afwerking, en enkele keren voorkwam een goeie save van Clepkens dat de bal over de lijn ging. Het initiatief kwam van de thuisploeg, dat met een man minder zeker niet onderlag. Integendeel, zij kregen de beste kansen op een tweede doelpunt maar tot scoren kwamen ze niet.

Kortrijk was niet bij machte om tien Beverenspelers in te pakken en creëerde nog amper kansen na de strafschopfase. Santini kreeg in de slotfase wel nog de kans om z'n penaltymisser recht te zetten en z’n ploeg de drie punten te bezorgen maar hij vond Belhocine op z’n weg. Net voor affluiten zag iedereen een vrijschop van Trickovski nog binnen gaan maar de bal ging net naast de kruising.

Zo bleef het uiteindelijk 1-1, een resultaat waar vooral Kortrijk niet gelukkig mee kan zijn. Waasland-Beveren ook niet, al zullen ze daar ook niet ongelukkig zijn want het haalt wel één puntje in op OHL en in deze fase telt elk punt voor Peeters en z'n jongens. KV Kortrijk ziet Genk twee punten uitlopen in de strijd om plaats zes.