Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Jan Breydel
Waasland-Beveren pakt een punt tegen Cercle dat vergeet te scoren
Tamara Vereecken

Waasland-Beveren hield vanavond goed stand tegen een Cercle dat de betere ploeg was maar een hele resem kansen onbegrijpelijk onbenut liet. De Waaslanders blijven wel voorlaatste en dus wordt het duel van volgende week tegen OHL een heel belangrijke match.

Door Tamara Vereecken

Lorenzo Staelens verving de geschorste N’Diaye door Nuno Reis. De verdediger, die uitgeleend wordt door Sporting Lissabon, had zo meteen z’n eerste basisplaats vast na de invalbeurt van vorige week tegen Standard. Kabananga kwam in de plaats van Naudts in de spits te staan.
Bob Peeters bracht nieuwkomer Gabriel bij zijn eerste selectie ook meteen aan de aftrap. D’Ulivo bleek dan toch voldoende hersteld en stond samen met zijn vervanger van vorig weekend, Rami Gershon, in de basis. Bojovic was geschorst, Godemeche werd naar de bank verwezen.

Waasland-Beveren was gekomen om te winnen en stuurde bij aanvang van de match Veselinovic meteen een tweetal keren richting Delle, maar de boomlange spits kwam er niet uit tegen de groen-zwarte verdediging.

Cercle slordig met kansen

Na die korte openingsfase nam de thuisploeg de wedstrijd in handen en kwam steeds vaker in de buurt van Coosemans, die z'n ploeg een aantal keren zou rechthouden. Kabananga testte de Waaslandse doelman als eerste door een verre inworp van Cornelis in één tijd richting doel te trappen maar Coosemans stond paraat.

Even later dwong Cercle hem opnieuw tot een erg knappe redding. Kristof D’Haene pegelde een afvallende bal op hem af, de goalie had een goede reflex in huis. De thuisploeg bleef kansen afdwingen maar was te slordig in de afwerking om die ook in doelpunten om te zetten.

Waasland-Beveren werd teruggedrongen op de eigen helft maar hield wel stand tegen het groen-zwarte geschut. Een afstandsschot van Veselinovic waaide aan de overzijde over doel van Delle maar voor meer gevaar konden de bezoekers zelf niet zorgen in de eerste helft.
Hans Cornelis haalde op slag van rust nog uit maar zijn schot miste precisie en ging een metertje naast. Zo hingen bij de rust de bordjes nog steeds in evenwicht.

Tweede helft

Na de koffie wilde de thuisploeg nu wel echt z’n goaltje maar de afstandsschoten van Van Acker en Uchebo misten hun doel. Waasland-Beveren probeerde even te profiteren van wat ruimte op de flanken. Eerst Demjan op links maar hij liep zich vast. Trickovski kwam over de rechterflank wel tot een voorzet maar Delle onderschepte die voor de inlopende Demjan. In de verdere tweede helft zouden de bezoekers niet meer voor enige dreiging kunnen zorgen.

Cercle daarentegen trok continu ten aanval maar het bleef ook met z'n vele kansen morsen. Uchebo en Kabananga lieten bij momenten erg mooie dingen zien maar in de afwerking was het heel wat minder. Ze kregen de bal maar niet over de lijn.

In de slotfase leek het dan toch nog te gaan lukken. Cercle zag eerst nog een bal op de lijn gekeerd maar bij de tweede poging scoorde Uchebo toch. De goal werd echter afgekeurd omdat Uchebo de bal met de hand in doel duwde, en zo meteen ook z'n tweede geel van de avond pakte.

Zo eindigde de match, waarin het tempo vaak erg hoog lag, toch nog op 0-0. Cercle moet vooral boos zijn op zichzelf dat het de karrevracht aan kansen niet afmaakte, voor hen zat er veel meer in.

Waasland-Beveren creëerde amper doelpogingen en kon na afloop dus niet anders dan tevreden zijn met het behaalde punt. Ook OHL speelde gelijk en dus verandert er niets onderaan de rangschikking. Dat maakt het onderlinge duel tussen Waasland-Beveren en OHL volgende week dus wel heel belangrijk.