Datum: 08/02/2014 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Guldensporenstadion
Cyriac en Pollet redden nog puntje in Kortrijkse modder
Cyriac en Pollet redden nog puntje in Kortrijkse modder
Foto: © SC

Anderlecht stond op het punt zijn achtste verlies te laten optekenen, maar in een nijpende slotfase kon John van den Brom rekenen op zijn spitsen om een gelijkspel uit de brand te slepen. Nee, niet Mitrovic, maar wel Cyriac en nieuwkomer Pollet.

Johan Walckiers in Kortrijk

Scheidsrechter Lardot had twee keuringen nodig om het veld van Kortrijk goed te keuren, maar ook daarna was het nog ploeteren voor Kortrijk en Anderlecht. De bal bleef constant in de modder steken. Zo moeten de Fransen zich dus gevoeld hebben in 1302. De Groeningekouter was voor de gelegenheid naar het Guldensporenstadion verplaatst. Tja, het moest ooit gebeuren.

Evenwichtsoefeningen

Kortrijk leek er het minste last van te hebben en na één minuut had Capon al een serieuze kans, maar de rechtsachter trapte wild over. Een fel gewijzigd Anderlecht, met Cyriac, Tielemans en Vargas, in de basis had het moeilijk met het moerasveld en zocht naar zijn combinaties. Er werden meer evenwichtsoefeningen gehouden dan goede passes gegeven.

Als er ooit een veld was waarop goed voetbal onmogelijk was en een lullige goal in de lucht hing, was het wel zaterdagavond op Kortrijk. De bal bleef constant hangen in de modder en dus moest er wel eens iemand in de mist gaan met een inschattingsfout. De eerste helft bleef dat echter nog onbestraft en gingen we na een vrij triestige, maar logische 45 minuten gaan rusten met 0-0. Mitrovic, Cyriac en Santini konden te weinig kracht zetten achter hun schoten. Vanden Borre probeerde een leuk stiftertje, maar Keet tikte over. Het beste uit de eerste helft!

Broze vertrouwen helemaal gebroken

En ja, hoe langer het duurt hoe meer het al broze vertrouwen van Anderlecht gaat wankelen. Voeg daar een goal na tien minuten in de tweede helft aan toe en je weet dat paars-wit in de problemen zat. Tomasevic kreeg alle tijd om voor te zetten en na een flipperkast met Pavlovic en Deschacht kon Coulibaly simpel binnenkoppen. 1-0 en Kortrijk had al half gewonnen spel, want Anderlecht kent dit seizoen amper veerkracht.

Kortrijk had met Coulibaly zelfs de kans om het nog wat erger te maken. Van den Brom probeerde het roer om te gooien met de inbreng van Bruno en Pollet voor N'Sakala en Mitrovic. Terechte wissels trouwens! Maar soelaas bracht het niet. Integendeel. Na een heerlijke actie tussen Coulibaly en De Smet maakte die laatste het af en daar stond het 2-0. Kortrijk feestte, in de eretribune ging het hoofd van Herman Van Holsbeeck naar beneden.

Pollet scoort bij debuut

Cyriac gaf de burger (Van den Brom) nog moed door vanop twintig meter Keet te kloppen. En Anderlecht voetbalde eindelijk beter, maar Vargas liet de kans op de gelijkmaker liggen. En de omhaal van Cyriac spatte uit elkaar op de dwarsligger. Iedereen maakte zich al op voor het derde uitverlies op rij, maar bij een slotoffensief viel de bal dan toch nog goed voor de voeten van nieuwkomer Pollet. En die redde het vel van zijn ploeg en waarschijnlijk ook zijn trainer.

Voor de eerste keer dit seizoen rechtte Anderlecht zijn rug na een achterstand. Van den Brom zal er niet echt beter van slapen, want het was - toegegeven op een heel lastig veld - weer niet goed.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' 6
Capon Brecht 90' 7
Tomasevic Zarko 90' 5
Heylen Michaël 90' 6
Chanot Maxime 90' 6
Oussalah Mustapha   90' 6
De Mets Gertjan 90' 6
Pavlovic Nebojsa A A 90' 6
De Smet Stijn 84' 7
Coulibaly Elimane 90' 6
Santini Ivan 90' 6
  Bank G Beoordeel
Raman Benito 6'  
Clepkens Michael -  
Mahau Gregory -  
Klaasen Robert -  
Ragolle Dylan -  
Martin Baptiste -  
Petrovic Branimir -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' 5
Vanden Borre Anthony 90' 5
Kouyate Cheikhou 90' 5
Mbemba Mangulu Chancel   90' 5
Deschacht Olivier 89' 5
Vargas Ronald 90' 5
Tielemans Youri 90' 6
Gillet Guillaume 90' 5
N'Sakala Fabrice 65' 5
Mitrovic Aleksandar 64' 3.5
Cyriac Gohi Bi 90' 5
  Bank G Beoordeel
Pollet DavidA 26' 6.5
Bruno Massimo 25' 5
Praet Dennis 1'  
Najar Rodriguez Andy Aryel -  
Kljestan Sacha -  
Kaminski Thomas -  
Nuytinck Bram -  
Herbeleef KV Kortrijk - Anderlecht

Vooraf