ohlOH Leuven
kvmKV Mechelen
Datum: 08/02/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: King Power at Den Dreef
OHL vergeet te scoren tegen KV Mechelen
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
OHL vergeet te scoren tegen KV Mechelen
Foto: © SC

OH Leuven en KV Mechelen hebben elkaar in evenwicht gehouden. OHL had de beste mogelijkheden maar de netten trilden niet aan Den Dreef en dat is vooral slecht nieuws voor de Leuvenaars die zo geen afstand kunnen nemen van Waasland-Beveren. Ook voor KV Mechelen blijft het opletten de komende weken.

Robby Morren in Leuven

Iedereen in Leuven realiseerde zich het belang van deze partij. Liefst 9209 toeschouwers zakten af naar Den Dreef. Zij zagen dat coach Herman Vermeulen Buysens naar de bank verwees en Reynaud in zijn plaats bracht. Karuru verving de geschorste Bandalovski, Ibou begon op de bank.  Ook Frank Vercauteren sleutelde aan zijn elftal: hij dropte De Witte en Cordaro opnieuw in de basis, Biset en Junker werden naar de bank verwezen. Pacovski was geblesseerd en dus nam Biebauw plaats onder de lat.

We zagen veel goede wil bij beide teams, maar bij momenten evenveel slordigheden. KV Mechelen schoot het felst uit de startblokken, een schot van Cordaro op het been van Bailly was het grootste gevaar van de –voor de gelegenheid- zwarthemden. Daarna was het wachten op nieuw Mechels gevaar tot Bateau op slag van rust een half metertje over knalde.

Overwicht maar geen doelpunten voor OHL

OHL nam het initiatief al snel over en was het Biebauw die zich liet opmerken. Vooral Ruytinx en Karuru toonden zich gevaarlijk. De Zimbabwaan dwong de Mechelse goalie tot een uitstekende redding, Ruytinx kopte over. Vlak voor de pauze kopte Kosanovic de bal te kort terug maar Biebauw haalde alles uit de kast en kon Van Eenoo het scoren nog net beletten. OH Leuven had de verdiende treffer niet beet bij de rust.

Het tweede bedrijf bracht hetzelfde spelbeeld als de eerste. OH Leuven zette druk naar voor, de bezoekers hielden veel volk achter de bal en wachtten hun kansen af.  Een schot  van Van Eenoo week af op Kosanovic . Vercauteren haalde opgelucht adem toen de bal op het dak van het doel viel. Verder veel hoekschoppen voor de thuisploeg, dat wel maar de Mechelse defensie bleef overeind.

Publiekslieveling Ibou mocht zijn wederoptreden maken aan Den Dreef. In het slot van de wedstrijd had hij een prima kans maar hij besloot voorlangs. Daarvoor was het KV Mechelen dat via Mokulu nog dicht bij de openingstreffer kwam. De aanvaller  kon zich doorzetten in de zestienmeter van de tegenstander maar  werd nog net gehinderd door Raymaekers waardoor hij niet scherp genoeg kon besluiten. 

In een weinig hoogstaande wedstrijd, waar wel veel spanning zat, viel geen enkele goal. OH Leuven moet volgende week bibberend naar Waasland-Beveren en Vercautern heeft KV Mechelen nog niet uit de gevarenzone.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Raymaekers Wim 90' -
Van Eenoo Lukas 90' -
Wijns David 90' -
Karuru Ovidy   90' -
Reynaud Romain 90' -
Ruytinx Bjorn 90' -
Thompson Kenny   90' -
Bailly Logan 90' -
Van Goethem Kenneth 87' -
Messoudi Mohamed 79' -
Geraerts Karel 63' -
  Bank G Beoordeel
Ibou Sawaneh 27' -
Cerigioni Alessandro 11' -
Ngolok Evariste 3'  
Pettersson Tom -  
Buysens Ludovic -  
Kostovski Jovan -  
Lenaerts Yves -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Kosanovic Milos 90' -
Ghomsi Antonio   90' -
Mokulu Benjamin 90' -
Vandam Jerry   90' -
Bateau Sheldon 90' -
De Petter Steven 90' -
Cordaro Alessandro   90' -
De Witte Seth 90' -
Biebauw Wouter 90' -
Destorme David 87' -
Trajkovski Aleksandar 71' -
  Bank G Beoordeel
Dialiba Diabang Boubacar 19' -
Vanlerberghe Jordi 3'  
Ihssen Sören -  
Junker Mads -  
Karahmet Senad -  
Kamavuaka Wilson -  
Biset Maxime -  
Herbeleef OH Leuven - KV Mechelen

Vooraf