Datum: 09/02/2014 14:30
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard pakt ook de scalp van Zulte Waregem en lijkt op weg naar titel

Zulte Waregem hield een uur gelijke tred met Standard, maar daarna moest het de wet van de sterkste ondergaan. Een vrije trap van Mpoku bevrijdde de thuisploeg, een leuke counter zorgde voor het orgelpunt: 2-0. In de stand een gapende kloof tussen Standard en de rest.

Aernout Van Lindt in Luik

Wat een weekend kon het weer worden voor de Rouches. Door het gelijkspel van Anderlecht en met de wedstrijd van vanavond tussen Racing Genk en Club Brugge in gedachten konden zij de grote winnaar worden van Super Sunday.

Dan moest wel Zulte Waregem opzij gezet worden, de enige club die dit seizoen in de competitie al kon winnen van Standard. Dat wilden ze graag opnieuw doen, met de namen die konden verwacht worden. Kums is geschorst, Skúlason – deze week nog centraal achterin – schoof terug een rijtje op naar het middenveld. Bij Standard kwam Arslanagic – vorige week ziek - zoals verwacht terug in de ploeg voor Kanu.

Hoog tempo, weinig kansen voor rust

In de eerste helft zag je duidelijk dat we hier te maken hebben met twee van de betere ploegen – zo niet de twee beste - uit de Jupiler Pro League. Het tempo lag veel hoger dan in het meeste wat we gisteren voor de kiezen kregen.

Toch leverde dat voor de koffie weinig op. Een doelpunt van Batshuayi werd afgekeurd door een daaraan voorafgaande fout op Ezekiel en verder bleef het toch vooral bij wat dreigende schoten. Vainqueur had in de rebound altijd moeten scoren na een vrije trap van Ciman, maar hij trapte slecht. De hoofdrol vlak voor de rust was nog voor Gumienny, die Hazard een gele kaart gaf zonder dat iemand weet waarom. Hij mist zo de volgende wedstrijd, thuis tegen Cercle Brugge.

Geweldige vrije trap Mpoku

In de tweede helft veel meer vuur. Het publiek werd wakker in minuut 55, na een gele kaart voor Van Damme, en het zweeg niet meer. Zulte Waregem kreeg steeds meer moeite om de bal in de ploeg te houden, de Rouches drukten door.

De fauw haalde Mujangi Bia ogenschijnlijk neer in de zestien, maar de thuisploeg kreeg geen strafschop. Vijf minuten later wel een vrije trap van net buiten de zestien en met Mpoku is dat bijna even gevaarlijk als een strafschop. Wat hij ook even meesterlijk demonstreerde: knal in de winkelhaak.

Van Damme maakt het af

Even later kon het zomaar 2-0 staan, maar de vlam van Batshuayi scheerde de paal. Essevee van zijn kant probeerde wel een en ander terug te doen, maar het speelde de weinig kansen die het kreeg slecht uit. Hazard speelde niet zijn beste wedstrijd, Pourié miste een aantal keren zijn schot compleet en Conté dreef te veel met de bal om goed te zijn.

Tien minuten voor tijd was het over en sluiten voor de bezoekers. Een counter werd vlijmscherp uitgespeeld – 5 Standardspelers tegen amper 2 van West-Vlaanderen en Van Damme hoefde maar onder Bossut binnen te schuiven. Sylla en Conté kwamen nog dicht bij de aanslutingstreffer, maar Standard bewees opnieuw dat zij en alleen zij kandidaat nummer 1 op de titel zijn. Anderlecht staat nu al op 12 punten!