Datum: 23/02/2014 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: King Power at Den Dreef
Club Brugge houdt zondagse wandeling aan Den Dreef
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Club Brugge houdt zondagse wandeling aan Den Dreef
Foto: © SC

Club Brugge had vanmiddag geen enkele moeite met OH Leuven. In een aangenaam kijkstuk werd het 2-5. Club maakt zich nu al op voor de komst van Standard.

Cédric De Volder in Leuven

Club Brugge had vanmiddag weinig moeite om Oud-Heverlee Leuven het zwijgen op te leggen. Vadis Odjidja-Ofoe geraakte speelklaar voor het treffen op Den Dreef. Maxime Lestienne ondervond nog te veel hinder van een trap op de voet en startte op de bank. Bij de thuisploeg startten de door blessures geplaagde Mohamed Messoudi en Bjorn Ruytinx naast Herman Vermeulen in de dug-out.

44 seconden wachten

En Club had er meteen zin in. Vadis Odjidja-Ofoe zette met een simpele pass de volledige thuisdefensie in de wind. Na amper 44 seconden kon Thomas Meunier de 0-1 al voorbij een grabbelende Logan Bailly schuiven. Voor de volledigheid: het is nog maar het eerste doelpunt van het seizoen voor éénvoudig Rode Duivel.

OHL probeerde wel degelijk voetbal op de mat te leggen, maar deed zichzelf nog voor het halfuur helemaal de das om. Romain Reynaud ging helemaal de mist in bij een doorsteekpass van Bjorn Engels. Het was vervolgens een koud kunstje voor Lior Refaelov om de touwen een tweede keer te doen trillen, 0-2 en wedstrijd gespeeld.

Knullige defensie

OH Leuven ging ook na de koffie defensief aan het klungelen. Waldemar Sobota onderschepte een overwaaiende bal en leverde in bij Jesper Jorgensen. De Deense middenvelder had medelijden met Bailly, maar de doelman sloeg over het hobbelballetje heen, 0-3. Opvallend detail: Vermeulen gaf zijn team pas na de derde blauw-zwarte treffer wat extra aanvallende slagkracht mee.

En de aanwezige fans hadden stilaan een telraampje nodig om de doelpunten bij te houden. Refaelov stuurde Tom De Sutter in het straatje. De hoek leek te scherp, maar de voormalige aanvaller van RSC Anderlecht haalde verwoestend uit. Bailly verloren voor de moeite en de 0-4 op het bord. De thuisvakken in een overkochte Dreef liepen stilaan leeg.

En nu Standard pakken?

En toch had Mathew Ryan redenen genoeg om te ballen. De Australische nummer één van Club zag amper een bal, maar moest zich toch een keertje omdraaien. Jovan Kostovski tikte een voorzet-schot van Kenny Thompson voorbij de goalie in doel. Ryan kon overigens in 2014 nog geen enkele keer de nul op het bord houden.

Een tiental minuten voor affluiten sloeg de vlam pas echt in de pijp aan Den Dreef. Romain Reynaud profiteerde van onoordeelkundig uitkomen van Ryan. Club bleef echter rustig en prikte keihard tegen. Maxime Lestienne tikte het voorzetje van Jorgensen voorbij Bailly, 2-5. Op die manier blijft Club in het spoor van Standard. En volgende zondag komen de Rouches op bezoek op Olympia…

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' 5
Bandalovski Ivan 90' 6
Reynaud Romain 90' 6
Robson Severino da Silva 90' 0
Thompson Kenny A 90' 5
Van Goethem Kenneth 75' 5
Geraerts Karel 53' 5
Karuru Ovidy 90' 5
Van Eenoo Lukas 90' 5
Kostovski Jovan 90' 5
Ibou Sawaneh 69' 5
  Bank G Beoordeel
Ruytinx Bjorn   37' 5
Messoudi Mohamed A 21' 5
Ngolok Evariste 15' 5
Pettersson Tom -  
Wijns David -  
Lenaerts Yves -  
Buysens Ludovic -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 4
Meunier Thomas 90' 7
Mechele Brandon   90' 6
Engels Björn A 90' 6
De Bock Laurens   61' 4
Simons Timmy 90' 4.5
Jørgensen JesperA 90' 7
Odjidja Vadis A 90' 4.5
Refaelov LiorA 68' 7
De Sutter Tom 90' 7
Sobota Waldemar A 90' 6
  Bank G Beoordeel
Høgli Tom 29' 6
Lestienne Maxime 22' 7
Castillo Nicolás -  
Duarte Óscar -  
Kujovic Vladan -  
Gudjohnsen Eidur -  
Wang Shangyuan -  
Herbeleef OH Leuven - Club Brugge

Vooraf