cerCercle Brugge
lokSporting Lokeren
Datum: 24/08/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jan Breydel
Cercle Brugge grijpt eerste zege tegen flauw Lokeren
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Cercle Brugge grijpt eerste zege tegen flauw Lokeren
Foto: © photonews

Cercle Brugge heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. De Bruggelingen moesten zwoegen en zweten tegen een flauw Sporting Lokeren, dat er pas laat in de wedstrijd doorkwam. Junior Kabananga kroonde zich tot matchwinnaar.

Timothy Collard in Brugge

Peter Maes opteerde ervoor om enkele van zijn sterkhouders te sparen met het oog op de terugwedstrijd tegen Hull City in de vierde voorronde van de Europa League. Maric, Persoons, Remacle en Dutra begonnen op de bank. Vanaken stond wel in de ploeg. Staelens moest noodgedwongen schuiven, aangezien de geblesseerde Cornelis niet inzetbaar was.

Kabananga legt flauw Lokeren het zwijgen op

Scheidsrechter Johan Verbist had de wedstrijd nog maar goed en wel op gang gefloten of Cercle Brugge tekende al voor het eerste gevaar. Arthur gaf nogal makkelijk een vrije trap weg en Wils kopte de gemeten bal van Bacelic rakelings naast.

Lokeren probeerde er vooral al combinerend door te komen, maar verder dan rond de zestien meter liet de thuisploeg dat niet toe. Het was de Vereniging die de beste kansen bij elkaar speelde en halverwege het eerste bedrijf volgde het openingsdoelpunt.

Arthur verspeelde het leer nogal knullig op het middenveld en zo ontsnapte Valcke op de rechterflank. Die verstuurde een perfecte lage voorzet richting Kabananga, die op zijn beurt de bal tegen de touwen gleed: de verdiende 1-0 was een feit voor Cercle.

Cercle was baas, maar kwam op slag van rust nog goed weg nadat het zelf naliet de veilige 2-0 te scoren. De Pauw had tot twee maal toe de gelijkmaker aan de voet, maar stuitte evenveel keer op een beresterke Werner.

Kopbal Scholz op de lat

Na de pauze, net als tegen Hull City, een ander Lokeren. Peter Maes moest hier en daar bijsturen, maar stuurde dezelfde elf spelers het veld op. De Waaslanders plakten Cercle tegen de eigen zestien aan, en dat resulteerde al gauw in enkele kansjes.

Scholz was er het dichtste bij, maar de IJslander zag zijn kopbal op de lat uiteenspatten. Voor het overige kon groen-zwart – niet voor het eerst dit seizoen – rekenen op een doelman die met vertrouwen staat te keepen: Olivier Werner.

Sterke defensie houdt Lokeren van gelijkmaker

Groen-zwart liet het balbezit over aan de bezoekers, maar die slaagden er amper in om tot uitgespeelde kansen te komen. In de zone van de waarheid duurde het vaak te lang en toonde Cercle zich strijdvaardiger in de rechtstreeks duels.

Dutra en Abdurahimi probeerden het vuur nog aan te wakkeren bij Lokeren, maar het was De Pauw - alleen op doel - die er nog het dichtst bij was. Hij miste onbegrijpelijk, waardoor Cercle voor het eerst dit seizoen van een overwinning kan genieten. 

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' 10
De Kegel Dennes 90' 5
Wils Stef 90' 5
Dussenne Noë 90' 5
Bourdin Pierre 90' 5
Van Acker Thibaut 90' 5
Van Roose Karel 90' 5
Bacelic-Grgic Stipe 63' 5
Sukuta-Pasu Richard 76' 5
Valcke Sam A 62' 5
Kabananga Junior 90' 5
  Bank G Beoordeel
D'Haene Kristof 28' 5
Godee Joey 27' 5
Smolders Tim 14' 5
Buyl Stephen -  
N'Diaye Ismaïla -  
Buysse Bart -  
Van Damme Miguel -  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' 5
Odoi Denis 90' 5
Scholz Alexander 90' 5
Mertens Gregory   90' 5
Ricciardi Oyama Arthur Henrique 90' 5
Overmeire Killian   90' 5
Ngolok Evariste 74' 5
Vanaken Hans 90' 0
De Pauw Nill 90' 5
Leye Mbaye 62' 5
Kaya Onur 62' 5
  Bank G Beoordeel
Dutra Júnior Sérgio 28' 5
Abdurahimi Beshart 28' 5
Persoons Koen 16' 5
Gkalitsios Giorgos -  
Remacle Jordan -  
Copa Barry Boubacar -  
Maric Mijat -  
Herbeleef Cercle Brugge - Sporting Lokeren

Vooraf