Datum: 21/09/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Daknam
Lokeren trekt aan langste eind in erg vermakelijk duel tegen Mechelen
Lokeren trekt aan langste eind in erg vermakelijk duel tegen Mechelen
Foto: © photonews

Dag en nacht verschil met die andere match in het Waasland op deze zondag. Dat is de slotsom van een erg vermakelijk duel dat eigenlijk geen verliezer verdiende. Mechelen kon twee keer een achterstand ongedaan maken, het hieltje van Persoons was er te veel aan: 3-2 voor Lokeren.

Aernout Van Lindt in Lokeren

Lokeren verloor op donderdag in de Europa League nipt bij Legia Warschau, maar wilde in de eigen competitie meteen terug aanpikken met een overwinning. Met het enthousiaste Mechelen - vorige week goed voor een 5-2 tegen Westerlo - op bezoek geen sinecure.

Peter Maes koos min of meer voor de verwachte namen. Enkel voorin stuurde hij bij, door Besart zijn kans te geven in de plaats van Remacle. Ook Dutra mocht starten, maar hij zou snel terug uitvallenten gunste van Mbaye Leye. Aan de overkant ook een verrassende naam in de spits: Adesanya kreeg de voorkeur op Veselinovic. Dat Van Damme de geblesseerde De Petter verving was logischer.

Twee beauty's in vijf minuten

Na een lange studieronde - waarin vooral de nekblessure van Dutra na een duel in de eerste minuut opviel - kwam er veel tempo in de match. En dat leverde uiteindelijk op het halfuur ook een eerste doelpunt op: Besart profiteerde na een een-tweetje met Vanaken van een glijpartij van Matthys om de 1-0 enig mooi binnen te krullen.

Maar Mechelen liet niet lang op zich wachten. Matthys vond eerst nog Copa op zijn weg bij een geplaatst schot, even later zorgde hij met een enig mooie krul - jawel,op z'n Besarts zullen we maar zeggen - voor de gelijkmaker en was alles terug te herdoen. Bij 1-1 bleef het ook bij de rust.

Ook feest na de rust op Daknam

De tweede helft ging het tempo nog een ruk de hoogte in. Meteen was het weer Besart die zijn tweede van de avond tegen de netten prikte. Even later kon hij zijn hattrick ei zo na volmaken, maar Obradovic kwam er goed tussen zitten.

Aan de overkant hadden Bateau en Matthys de zaakjes terug in evenwicht gebracht. De verdediger van Trinidad en Tobago legde opzij naar de rechtsback en knikte vervolgens tegen de touwen.

Het slotakkoord was echter voor de thuisploeg. Er hing nog een vijfde doelpunt in de lucht in een uiterst vermakelijk duel op Daknam. Vanaken en Galitsios kwamen er dicht bij, maar tien mintuen voor tijd was het dan toch prijs: Galitsios met een lage schuiver, Persoons met een enig mooi hieltje om de bal te doen devieren. Leye liet de 4-2 nog liggen,

Biebauw ging aan de overkant in de slotfase nog meekoppen op een vrije trap om opnieuw gelijk te maken, maar het mocht niet baten. Lokeren komt door deze overwinning helemaal bovenin meedraaien, Malinwa kan weer geen punten pakken buitenshuis.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Copa Barry Boubacar   90' 5
Gkalitsios Giorgos A   90' 6
Scholz Alexander 90' 7
Maric Mijat 90' 6
Odoi Denis   90' 7
Overmeire Killian 90' 6
Persoons Koen 90' 7
Vanaken Hans A A 90' 8
Abdurahimi Beshart ⚽ ⚽ 75' 7
Dutra Júnior Sérgio 27' 5
De Pauw Nill 90' 6
  Bank G Beoordeel
Leye Mbaye 63' 5
Remacle Jordan 15' 5
Patosi Ayanda -  
Kaya Onur -  
Ricciardi Oyama Arthur Henrique -  
Lazic Jugoslav -  
Ngolok Evariste -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' -
Matthys TimA 66' -
De Witte Seth 90' -
Bateau Sheldon 90' -
Kosanovic Milos 90' -
Obradovic Ivan 90' -
Van Damme Joachim A   90' -
Hanni Sofiane 90' -
Rits Mats 87' -
Cordaro Alessandro   90' -
Adesanya Jason 75' -
  Bank G Beoordeel
Vandam Jerry 24' -
Veselinovic Dalibor 15' -
Claes Glenn 3'  
Vanlerberghe Jordi -  
Biset Maxime -  
Pacovski Tomislav -  
Van Tricht Wannes -  
Herbeleef Sporting Lokeren - KV Mechelen

Vooraf