Datum: 22/09/2013 20:30
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Regenboogstadion
Invallers slepen Zulte Waregem voorbij Oud-Heverlee Leuven

Zulte Waregem heeft een 12 op 12 in eigen huis beet. Na een moeizame wedstrijd klopte het Oud-Heverlee Leuven, met dank aan invallers Habibou en Sylla.

Aernout Van Lindt in Waregem

Zulte Waregem wist door de uitslagen in Standard en Brugge dat het mits winst kon doorstoten naar de derde plaats in de stand, Oud-Heverlee Leuven kon wat puntjes gebruiken om zich naar veiliger oorden te voetballen.

Bij Essevee opteerde Francky Dury voor het hetzelfde verdedigende kwartet als tegen Wigan, met Malanda centraal achterin en Skúlason – Kums als verdedigend duo. Voorin kreeg Cacérès zijn eerste basisplaats, Habibou moest toekijken vanop de bank. Bij OHL geen Ruytinkx, noch Ogunjimi in de selectie: opvallend.

Habibou zou overigens nog voor de pauze het veld betreden, na een blessure voor Skúlason. De achterstand op dat moment noopte Dury ertoe offensiever te gaan spelen.

Snelle goal Messoudi

Zulte Waregem nam de wedstrijd van meet af aan in handen en kwam met de eerste dreiging af. OH Leuven groef zich in, maar toonde wel dat het gevaarlijk kon zijn op de counter. De eerste de beste goede kans was het meteen prijs: Messoudi strafte een foutje van Junior Malanda af en schiet in het verste zijnet overhoeks binnen: 0-1 voor de bezoekers.

De voorsprong verdedigen, koste wat het kost leek het wel bij OHL, die wel gevaarlijk waren op de counter en soms er vlijmscherp uitkwamen. Tussen het gepingel door was het Bossut die de 0-2 een aantal keer miraculeus kon tegenhouden: 0-1 bij de rust, deels omdat Leuven het tempo goed uit de match hield en zo Zulte Waregem belette te voetballen

Al waren er ook veel onzorgvuldigheden bij bij de thuisploeg. Essevee had misschien wel een strafschop kunnen/moeten krijgen, na een torpedoaanval van Bandalovski op Hazard.

Gouden wissel Habibou

Iets voor de rust was Habib Habibou noodgedwongen in het veld gekomen en na de rust zorgde hij voor veel dreiging door overal te staan waar hij moest staan. Eerst belandde een bal van hem nog op de lat, op het uur was het dan toch raak: Conté schoot gekraakt en Habibou was bij de pinken om in doel te verlengen.

Lang kon Essevee echter niet genieten van de gelijke stand, want binnen een minuut maakte Ngolok er 1-2 van, het begin van een spel over en weer waarbij beide ploegen er nog eentje hadden kunnen bijprikken.

Uiteindelijk werd het Essevee dat scoorde: Naessens helemaal vrij op rechts en met overzicht genoeg om de 2-2 op de voet van Habibou te lepelen.

Ook Sylla blijkt goede wissel

Bij de 1-2 had Dury besloten alles op alles te zetten: Duplus werd opgeofferd, Malanda schoof naar de linksback en Sylla kwam in om achterin man op man te gaan verdedigen en op zoek te gaan naar doelpunten.

Uiteindelijk zou Sylla met een kopbal op corner de winnende treffer maken, in blessuretijd wist Kums een counteractie nog af te ronden tot de 4-2 eindstand. Voor de statistieken van Hazard zo ook weer twee assists op vijf minuten extra, al was het zeker niet de beste match van het seizoen van Thorgan. Essevee door de winst derde in de stand, Leuven blijft verweesd achter met 6 op 24.