Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk voorbij Waasland-Beveren ondanks ref
Sander De Graeve

KV Kortrijk won vanavond met het kleinste verschil van Waasland- Beveren. Ref Vervecken beleefde niet de beste eerste helft uit zijn carrière en had na nog geen twintig minuten Bojovic met rood van het veld moeten sturen.

Sander De Graeve in Kortrijk

Bij KV Kortrijk zat Patrick Deman, de keeperstrainer, op de bank door de operatie van tweede doelman Pillot. Belofte Mervilde is blijkbaar nog niet klaar voor het grote werk. Waasland-Beveren vierde de terugkeer van Oumarou na een schorsing.

Het wedstrijdbegin zat meteen vol actie in het Guldensporenstadion. Vooral de thuisploeg was erg gevaarlijk met een bedrijvige Raman in de hoofdrol. Hij kreeg opmerkelijk genoeg geen penalty nadat Bojovic aan de noodrem ging hangen. Raman was alleen door en dus was het ook het einde van de partij voor de centrale verdediger geweest.

Vervecken de gebeten hond

Het lag misschien aan een eerdere duik van Raman bij diezelfde Bojovic, maar ref Vervecken zag er niet goed uit. Amper een minuut later was het dan toch raak voor Kortrijk. Raman bereikte Santini in de zestien. Die kapte zich te makkelijk vrij en zag zijn slap schot door de vingers van Coosemans glippen.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van die voorsprong. Via vooral een sterke Oumarou kon ook Waasland-Beveren enkele keren dreigen. Halfweg de eerste helft was het raak voor zijn spitsbroerder. Veselinovic leek eerst gevaarlijk spel te begaan bij Reynaud, maar plaatste de bal mooi in het hoekje. Vervecken alweer de gebeten hond bij de Kortrijk-fans.

Klassegoal Coulibaly

Die fans konden voor de rust dan toch nog eens uit de bol gaan. Capon verstuurde een prachtige pass richting Coulibaly en die bedankte met een erg mooie goal. Hij knalde de bal loeihard in de kruising vanuit een scherpe hoek.

Na de koffie bleef de partij erg intens, maar het niveau van de eerste helft werd niet meer gehaald. Er werden vooral meer overtredingen gemaakt waardoor het tempo uit de wedstrijd gehaald werd. Kortrijk bleef de betere ploeg, maar ook Waasland-Beveren kwam af en toe piepen.

Vlak voor het einde kwamen beide ploegen nog dicht bij een doelpunt. Raman kreeg een bal die bij Coosemans bleef hangen niet weg en aan de overkant geraakte de ingevallen Demjan niet voorbij Keet. Kortrijk won op basis van de kansen verdiend met 2-1 na een, vooral voor de rust, interessant kijkstuk.