Speeldag: Speeldag 9
Stadion: King Power at Den Dreef
Buffalo's geven het zelf weg bij OHL
Marc Van Den Noordgaete

AA Gent heeft 1-1 gelijkgespeld op het veld van Oud-Heverlee Leuven en kreeg daardoor niet wat het verdiende. De Buffalo's konden echter niet gebruik maken van de ruimte die de thuisploeg hen bood, en kregen in de tweede helft het deksel op de neus. Ruytinx zorgde voor de gelijkmaker.

Zowel OHL-coach Ronny Van Geneugden als zijn Gentse collega Victor Fernández kozen voor een 4-3-3 opstelling, wat meteen hun offensieve bedoelingen liet blijken. Bij de thuisploeg stond Ruytinx voor het eerste dit seizoen aan de aftrap, bij de Buffalo's mocht Privat vanaf het begin zijn debuut maken.

Het duurde tot de achtste minuut voor het publiek ook een eerste offensieve actie kreeg. Het was wel bijna meteen raak, want El Ghanassy - volledig vrijgelaten door Bandalovski - mocht rustig naar binnen draaien. De lat redde Bailly. De Bulgaarse rechtsachter van OHL had nog zijn lesje niet geleerd, want vijf minuten later mocht El Ghanassy weer op wandel. Dit keer mikte hij iets te hoog. Geen twee zonder drie, moest Bandalovski gedacht hebben toen hij nog maar eens de dribbelkont liet lopen. Bailly had de bal nu wel voor het oprapen.

Afgeweken vrije trap

OHL bleef op het middenveld teveel ruimte weggeven aan de vaardige Buffalo's, en toen Thompson onnodig in de fout ging op Neto mocht Maréval een vrije trap nemen. De Fransman krulde in de 32ste minuut het leer via een Leuvens been voorbij Bailly. De Luikenaar verhinderde kort daarop zelfs de 0-2 door onvervaard de bal uit de voeten van de aanstormende Privat te halen. De thuisploeg kon zich pas een beetje hervatten op slag van rusten. Ngolok tilde een hoekschop van Messoudi over, Ruytinx buffelde een corner van Messoudi iets te ver boven het kader.

Ruytinx stelt gelijk

OHL kwam met de beste intenties uit de kleedkamers, maar kreegt al meteen bijna het deksel op de neus toen El Ghanassy nog maar eens op wandel mocht gaan. Hij besloot te ver over. De Buffalo's bleven rustig de controle houden tegen een thuisploeg, die met de minuut onmachtiger werd. Dit veranderde echter in de 65ste minuut na de eerste echte kans voor OHL. Messoudi speelde mooi Ruytinx vrij en die twijfelde niet. El Toro schoof de bal beheerst naast Boeckx in de verste hoek.

Beklijvende slotfase

Het gaf de Leuvenaars extra moed, maar ze werden er niet onmiddellijk gevaarlijker door. Het waren integendeel de bezoekers die opnieuw het middenveld inpalmden, al leek wel hun beste kruit verschoten. Fernández verving nog de stilaan wegzakkende El Ghanassy door Soumahoro, ook dat was boter aan de galg. Asare mikte wel nog een verloren bal tegen de paal.

Het sein voor OHL om opnieuw door te drukken, vooral de ingevallen Ogunjimi zorgde voor gevaar door een inzenden van Azevedo op het dak van het doel te koppen. De lat verhinderde in de beklijvende slotfase zelfs de 2-1 van Kostovski, maar dat zou een te zwaar verdict zijn geweest voor de troepen van de geplaagde Fernández.