andAnderlecht
gnkKRC Genk
Datum: 21/07/2013 16:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Supercup
Stadion: Lotto Park
Anderlecht heeft eerste prijs beet
Fabian Morren
| 0 reacties
Anderlecht heeft eerste prijs beet
Foto: © SC

Anderlecht heeft de Supercup gewonnen. De landskampioen was te sterk voor bekerwinnaar RC Genk. Massimo Bruno besliste de wedstrijd. Een gewijzigd en verjongd Anderlecht liet een frisse indruk, Genk heft nog werk aan de winkel.

We hebben een nieuwe koning. Tot zover de bijzaken in het leven. Tijd voor het echte werk opnieuw. Koning Voetbal ontwaakt uit zijn slaap, althans in België toch al. Traditioneel wordt het nieuwe seizoen op gang getrapt met de Supercup. De landskampioen Anderlecht versus de bekerwinnaar KRC Genk.
 
Wat meteen opviel bij beide ploegen: versterkt zijn ze niet. Een vervelende vaststelling zo vlak voor het seizoen. Anderlecht-coach John Van den Brom wacht op versterking en stelde zijn best mogelijke elftal op. Met Cyriac in de spits en Jordan Lukaku op de bank. Mario Been miste de geblesseerde Monrose. Net als in de galawedstrijd tegen Malaga zette hij Jeroen Simaeys op de bank. Een vreemde keuze toch, zeker als je de prestatie van Simaeys tegen Malaga zag - daar was niets op aan te merken, in tegenstelling tot die van Kara en Koulibaly.
 
Ondanks het warme weer en het feit dat beide ploegen echt nog wel werk voor de boeg hebben, waren er toch wel wat kansen. Zo belandde een bal van Bruno op de lat en redde Köteles een kopbal van Cyriac. Genk dreigde via een kopbal van Jelle Vossen (van de lijn gekeerd) en Benji De Ceulaer (die niet goed afdrukte). 
 
Het was evenwel vooral Anderlecht dat voor rust het meest aanspraak kon maken op een voorsprong. Bruno kon de goal al ruiken, maar strandde op de voetvan Köteles en het schot van Suarez - dat op de buitenkant van de paal belandde - verdiende beter. Anderlecht bracht er zo naar het einde van de eerste helft toch meer tempo in, wat in het eerste deel van de wedstrijd te laag lag. Genk mocht Tshimanga zelfs heel dankbaar zijn dat hij de poging van Bruno op spectaculaire wijze nog van de lijn keerde.
 
Bruno
Het oververdiende doelpunt kon niet uitblijven en viel nog voor rust. Bruno - weer hij - trapte het leer in één tijd tussen de benen van Köteles. Genk was op dat moment nergens meer en onderstreept nogmaals wat in de galamatch tegen Malaga al duidelijk werd. De club heeft dan wel de ploeg grotendeels samengehouden, maar het elftal heeft duidelijk nieuwe impulsen nodig.
 
Na rust leefde Genk toch heel even op. Dat resulteerde in een kobpal van Buffel, waar Proto een gepaste reactie op had. De bezoekers eisten wel meer balbezit op in die tweede helft, maar tot echt veel gevaar leidde dat niet. Al moest Gillet wel een bal voor de lijn keren van De Ceulaer. Proto vertraagde diens schot door de bal nog even te beroeren.
 
De Anderlechtfans waren dan weer getuige van het officiële debuut van Leander Den Doncker. Hij verving tien minuten voor affluiten Dennis Praet. De zege van paars-wit kwam op geen enkel moment meer in gevaar. Anderlecht kampeerde de laatste tien minuten zelfs nog op de helft van Genk. De eerste prijs is dus binnen voor Anderlecht. Mario Been heeft nog zes dagen de tijd om zijn team klaar te stomen voor de eerste competitiewedstrijd tegen Oostende.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Gillet Guillaume 90' -
Kouyate Cheikhou 90' -
Nuytinck Bram 90' -
Deschacht Olivier 90' -
Kljestan Sacha 90' -
De Zeeuw Demy 90' -
Praet Dennis 81' -
Bruno Massimo 90' -
Cyriac Gohi Bi A 90' -
Suarez Matías 87' -
  Bank G Beoordeel
Kaminski Thomas -  
Armenteros Samuel -  
Tielemans Youri -  
Dendoncker Leander 9'  
Lukaku Jordan 3'  
Acheampong Frank Opoku -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Anele Ngongca 84' -
Koulibaly Kalidou 90' -
Kara Mbodji Serigne Modou 90' -
Tshimanga Derrick 90' -
Buffel Thomas 90' -
Hyland Khaleem 75' -
Gorius Julien 90' -
Limbombe Anthony 66' -
Vossen Jelle 90' -
De Ceulaer Benjamin   90' -
  Bank G Beoordeel
Van Hout Kristof -  
Ojo Kim 24' -
Hamalainen Brian -  
Simaeys Jeroen -  
Croux Jordy 6'  
Gerkens Pieter -  
Kumordzi Bernard Yao 15' -
Herbeleef Anderlecht - KRC Genk

Vooraf

Jupiler Pro League

 Supercup