Anderlecht - Moeskroen

Anderlecht moet zwoegen tegen promovendus
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties
Anderlecht moet zwoegen tegen promovendus
Foto: © Photonews

Voor het eerst in 4 seizoenen heeft Anderlecht zijn openingsmatch gewonnen. Bijgelovigen zullen daar niet blij mee zijn, want de laatste keer dat het gebeurde, werden ze geen kampioen. Makkelijk ging het wel niet. Besnik Hasi werd wel beloond voor zijn wissels.

Johan Walckiers in Anderlecht

Anderlecht wijzigde op één (te verwachten) stek ten opzichte van de Supercup: Najar werd rechtsachter in plaats van N'Sakala. Suarez - nog niet volledig fit - startte op de bank. Bij Moeskroen-Péruwelz een mengeling van geleende spelers van Lille en een paar anciens. Brouckaert en Monteyne waren de enigen met eersteklasse-ervaring in België.

En het werd direct duidelijk dat de Henegouwers een tandje zullen mogen bijsteken. Ze kropen logischerwijze helemaal achteruit en probeerden er via de counter uit te komen. Geen aan te raden spelwijze op Anderlecht. Als er iets geleerd kan worden uit het verleden is dat paars-wit het thuis enkel moeilijk heeft tegen ploegen die het eigen spel spelen. Of is dit het spel van Moeskroen?

Gas van pedaal

In ieder geval werd het na een dik kwartier al afgestraft. Praet dribbelde zich knap vrij en stak door tot bij Cyriac in de zestien. Die speelde het leer in één tijd tot bij Acheampong en die moest enkel binnentikken. Paars-wit leek de wedstrijd nog voor de rust te gaan beslissen, maar haalde vreemd genoeg de voet van het gaspedaal.

Moeskroen mocht wat meer de bal opeisen en zelfs sporadisch de middenlijn overschrijden. Hasi foeterde op zijn middenveld dat niet genoeg recupereerde, maar het hielp niet. Eén grote kans was er nog te noteren: Mitrovic kopte redelijk vrijstaand naast. En dat beklaagden ze zich in de tweede helft.

Hoog spel van Hasi

Moeskroen kwam met hernieuwde moed uit de kleedkamer, maar Anderlecht domineerde wel. Ze voetbalden echter te steriel en te nonchalant. Praet trapte een paar keer op doel, maar telkens klaagde Mitrovic dat hij de bal niet kreeg. Op het uur werd dat dan een koude douche, want Nuytinck en Deschacht verloren Badri uit het oog en die krulde de 1-1 mooi voorbije Kaminski.

Amper twee minuten later was het al bijna 1-2 toen Kaminksi een schot van Vandendriessche maar net tegen de dwarslat kon duwen. Hasi haalde zijn joker van de bank. Suarez moest voor de nodige creativiteit gaan zorgen. En Hasi gooide al snel nog een troef op tafel: Milivojevic naar de kant, Praet verdedigende mid en Kabasele mee de aanval in. Hoog spel van de Kosovaar. 

Hasi beloond

Maar het loonde: Anderlecht drukte de bezoekers weg. Wel kwamen de Brusselaars goed weg toen Diaby alleen op Kaminski onbegrijpelijk miste. Maar Hasi werd beloond voor zijn moed en het feit dat hij Mitrovic liet staan. De hardwerkende Serviër kloeg een hele wedstrijd over te weinig voorzetten en gelijk had hij. Eén keer kwam er een goeie van Tielemans en in de lucht troefde hij iedereen af: 2-1.

En ook Kabasele (weer een heel goede invalbeurt) droeg zijn steentje bij. Hij slingerde de bal vanop links ook eens naar de Serviër, die zag Suarez komen aangelopen en ook de Argentijn mocht zijn goaltje meepikken. Boeken toe dus. Conclusies? Anderlecht heeft met Suarez en Kabasele twee heel grote troeven achter de hand. Die laatste verwende trouwens de aanhang nog even met een technisch hoogstandje of twee. Altijd goed voor de populariteit.

Goals

3
1

Balbezit

55
45

Aanvallen

68
47

Gevaarlijke aanvallen

40
29

Schoten op doel

2
2

Schoten naast/over doel

10
6

Geblokkeerde schoten

1
0

Schoten op doelkader

0
1

Hoekschoppen

8
2

Buitenspel

5
2

Fouten

12
16

Vrije trappen

18
17

Doeltrappen

15
15

Inworpen

21
20
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws