cerCercle Brugge
gntKAA Gent
Datum: 26/07/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jan Breydel
Zwakke partij kent geen winnaar, ambitieus Gent laat meteen punten liggen
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Zwakke partij kent geen winnaar, ambitieus Gent laat meteen punten liggen
Foto: © Photonews

Cercle Brugge en AA Gent geraakten niet verder dan een 0-0 gelijkspel in Brugge. Vooral voor de ambitieuze Buffalo's een streep door de rekening. Vanhaezebrouck heeft nog werk bij Oost-Vlamingen.

Sander De Graeve in Brugge

Cercle en Gent begonnen hun seizoen in het Jan Breydelstadion. Bij de Buffalo’s begonnen aanwinsten Pollet, Zolotic, Oussalah, Gershon en Kums meteen in de basis. Die laatste droeg zoals verwacht de kapiteinsband. Ook Raman en Foket, beiden terug uit een avontuur op uitleenbasis, mochten aan de match beginnen.

Bij Cercle werd de partij tegen Gent het debuut van Bacelic, Dusenne, Werner en Bourdin. Ook de uit huurbasis teruggekeerde Joey Godee begon aan de partij. In het begin was er weinig verschil tussen beide ploegen. Noch Cercle, noch Gent kon de bal lang genoeg in de ploeg houden om er iets zinnigs mee aan te vangen.

De spuitbus van Smet

Foute passen stapelden zich op, het was bij momenten niet om aan te zien. De nieuwe pion op de Gentse zes, Zolotic, had niet meteen het gelukkigste debuut. De Bosniër kwam zwaar tekort in de passing en gaf de ene ziekenhuisbal na de andere.

Het meeste animo kwam nog van ref Smet. Zijn spuitbus, net als op het WK worden in de Pro League muurtjes op een afstand gehouden met een spray, bleef maar niet hangen en moest vervangen worden. De eerste keer dat hij zijn bus moest bovenhalen kreeg hij applaus van het hele publiek.

Vlak voor de koffie kregen we toch nog twee relatief grote kansen. Dejaegere krulde een bal net over. N’Diaye testte de handschoenen van Sels met een pegel. De 0-0 bij de rust was billijk. Coach Vanhaezebrouck greep in en wisselde Oussalah en Zolotic voor Asare en Lepoint. Het plannetje leek te werken, Asare verstuurde meteen een goeie voorzet richting Lepoint, maar die kopte naast.

Ondanks Gentse druk bleef een goal uit. De thuisploeg kwam opnieuw beter in de wedstrijd en Bacelic miste oog in oog met Sels een grote kans. Diezelfde Sels bleek instrumentaal voor Gent. Hij hield de Buffalo's meermaals recht en was de beste Gentenaar op het veld.

Pech voor Raman

De bezoekers kwamen er via een bedrijvige Raman erg dichtbij. Hij zag de goal van het jaar net naast de verkeerde kant van de paal zoeven, wat een volley van de jonge aanvaller. Zijn spitsbroeder Pollet bleef tot aan zijn wissel onzichtbaar. Cercle hield goed stand en kwam er nog dichtbij via invaller Valcke. Het ambitieuze Gent laat meteen punten liggen in West-Vlaanderen.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' 6.5
Cornelis Hans 90' 5
Wils Stef 90' 5
Bourdin Pierre 90' 7.5
Dussenne Noë   90' 5
N'Diaye Ismaïla 90' 6.5
Bacelic-Grgic Stipe 79' 8
Smolders Tim 90' 4
Godee Joey 87' 5
Kabananga Junior   90' 6.5
D'Haene Kristof 90' 7
  Bank G Beoordeel
Valcke Sam 11' 5.5
Buyl Stephen 3'  
Van Damme Miguel -  
De Kegel Dennes -  
Van Roose Karel -  
Buysse Bart -  
Van Acker Thibaut -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' 9
Puljic Ante 90' 6.5
Belhocine Karim 90' 7
Gershon Rami 90' 6.5
Foket Thomas 90' 4.5
Oussalah Mustapha 45' 3
Zolotić Nermin   45' 3
Kums Sven 90' 4.5
Dejaegere Brecht 90' 3.5
Pollet David 82' 5
Raman Benito 90' 7.5
  Bank G Beoordeel
Asare Nana 45' 5
Lepoint Christophe 45' 6.5
Depoitre Laurent 8'  
Locigno Sébastien -  
Van der Bruggen Hannes -  
Vandenbussche Brian -  
Milicevic Danijel -  
Herbeleef Cercle Brugge - KAA Gent

Vooraf