wbeSK Beveren
cerCercle Brugge
Datum: 04/10/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Freethiel
Vukusic schenkt Waasland-Beveren late zege tegen tienkoppig Cercle
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Vukusic schenkt Waasland-Beveren late zege tegen tienkoppig Cercle
Foto: © Photonews

Waasland-Beveren toonde zich vanavond de sterkste in een allesbehalve vermakelijk kijkstuk op de Freethiel. Ante Vukusic schonk de Waaslanders de volle buit tegen Cercle Brugge, dat een halfuur met tien man speelde na rood voor N'Diaye.

Ronny Van Geneugden moest noodgedwongen schuiven in zijn elftal door de geschorste Addy. Blondelle schoof een rijtje achteruit, terwijl Rowell voor het eerst dit seizoen aan de aftrap verscheen. Bij Cercle verdwenen Smolders en Bacelic naar de bank ten koste van Godee en Van Acker.

Beide teams bevonden zich voor aanvang van speeldag 10 in de onderste regionen van het klassement en konden wel een zege gebruiken. Maar de partij begon zoals het weer: bedroevend. Beide teams wilden wel graag, maar slaagden er nauwelijks of niet in om goed voetbal op de drijfnatte grasmat van de Freethiel te leggen.

Veel goede wil, geen goed voetbal

De thuisploeg had dan wel het meeste balbezit, maar het was Cercle dat enkele keren op kousenvoeten de neus aan het venster kwam steken. D’Haene ging tot twee maal toe zijn kans, maar joeg het leer over en naast.

Vlak voor rust was het ei zo na nog raak langs de andere kant. Maric draaide een vrije trap prima voor doel, waar Blondelle moederziel alleen opdook. De verdediger was echter te verrast en duwde het leer de verkeerde richting uit. Een brilscore na een flauwe eerste helft.

Discutabel rood voor N’Diaye

Waar de eerste helft heel wat peper en zou miste, kruidde de plaatselijke kok de wedstrijd tijdens de rust wat bij waar nodig. Beide teams kwamen met aanvallende intenties uit de kleedkamers en dat uitte zich in enkele – nog niet zo spectaculaire weliswaar – kansjes.

De wedstrijd werd aardiger om volgen, maar op het uur konden ze bij Cercle hun ogen niet geloven toen N’Diaye werd weggestuurd voor een overtreding op Robson. Het been van de Senegalees ging wel degelijk hoog, maar of rood op zijn plaats was? Dat durven we te betwijfelen meneer Derycke.

Vukusic sloopt Brugse muur dan toch

Van aanvallende intenties was bij De Vereniging plots geen sprake meer. De troepen van Staelens kropen terug tot voor de eigen zestien met maar één doel: de gelijke stand op het bord houden en een puntje mee graaien uit het Waasland.

De Leeuwen namen hun tijd om de Brugse muur te slopen, en hun geduld werd beloond. Tien minuten voor tijd kopte Baldé de bal goed terug voor doel, waar de alerte Vukusic – eveneens met het hoofd – voor het openingsdoelpunt zorgde. 1-0, daar bleef het bij en zo klimt Beveren op in de stand. Cercle blijft in de rode zone hangen.

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Coosemans Colin 90' 10
D'Ulivo Cédric 90' 8
Robson Severino da Silva 90' 7
Corstjens Wouter   90' 7
Blondelle Siebe 90' 6
Hubert David 90' 7
Rowell Jonathan 90' 8
Maric Milos   90' 8
Ibou Sawaneh 90' 8
Baldé Amido A   90' 6
Vukusic Ante 90' 6
  Bank G Beoordeel
Sousa Hugo -  
Luyckx Alec -  
Steppe Kenny -  
Destorme David -  
Cale Hrvoje -  
Henkens Robin -  
De Pauw Niels -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
Cornelis Hans 90' -
Wils Stef 90' -
Dussenne Noë 90' -
Buysse Bart 90' -
N'Diaye Ismaïla   59' -
Van Acker Thibaut   90' -
Godee Joey   45' -
Buyl Stephen   62' -
D'Haene Kristof 90' -
Kabananga Junior 71' -
  Bank G Beoordeel
Valcke Sam 45' -
Van Roose Karel 28' -
Sukuta-Pasu Richard 19' -
Bourdin Pierre -  
Van Damme Miguel -  
Bacelic-Grgic Stipe -  
Smolders Tim -  
Herbeleef SK Beveren - Cercle Brugge