Datum: 19/10/2014 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard in crisis: zure nederlaag tegen frisser Essevee, supporters overschaduwen hele match
Standard in crisis: zure nederlaag tegen frisser Essevee, supporters overschaduwen hele match
Foto: © photonews

Wat een desilussie. Daarmee vatten we de hele sportieve namiddag op Sclessin samen. Het vuur van de supporters stond in schril contrast met de makke prestatie op het veld, waar Sammy Bossut zich de betere keeper toonde. Het slot van de match stond in de schaduw van de supporters.

Aernout Van Lindt in Luik

Standard en Zulte Waregem: twee ploegen in volle opbouw, nadat ze heel veel spelers kwijtraakten. Hazard, Kums, Leye, De fauw, Ezekiel, Vainqueur, Batshuayi, ... het lijstje is eigenlijk eindeloos. En beide teams moesten bovendien met blessures een aantal sterkhouders missen: geen Messoudi, geen Louis, ...

Toch was het voor beide teams bijzonder belangrijk om vandaag met de drie punten aan te knopen: Standard zat in crisis, want de fans willen Luzon en Duchâtelet buiten: het eerste kwartier bleven ze dan ook stil, daarna begonnen ze steeds meer hun eigen ploeg en leiding uit te fluiten. De positiviteit van de bezoekende aanhang was op dat vlak mooi om te zien.

Flater Kawashima

Op het veld begonnen de bezoekers het snedigste aan de partij. Veel gevaar kwam er niet in eerste instantie, maar de thuisploeg toonde weinig en liet zich al bij al makkelijk in de luren leggen.

Het was - exemplarisch misschien - een flater van Kawashima die de esbattementen helemaal inleidde. Milec duwde Sylla in zijn richting, waardoor hij moest lossen en Bongonda makkelijk kon binnentikken over de Japanse goalie.

Aan de overkant toonde Bossut zich wél topkeeper vandaag: hij hield Trebel, Mpoku en Vieira meermaals van de gelijkmaker om zo zijn team richting een eerste zege sinds de openingsspeeldag tegen Kortrijk te loodsen.

Fans eisen hoofdrol op in zinderend slot

Het laatste kwartier was er eentje met heel veel suspens, al was het niet echt de juiste suspens. Ja, Troisi maakte een lekker doelpunt om de match te beslissen en ook Mpoku deed nog iets terug met een leuke aansluitingstreffer, maar de fans maakten ondertussen amok.

Stoeltjes en rugzakken vlogen op het veld. Eerst een keertje tien minuten naar binnen, na de tweede keer definitief. De extra time werd niet afgewerkt, Vertenten vond dat het voldoende was. Krijgt hoogstwaarschijnlijk ook nog een staartje, maar het kon de fans van Essevee - inclusief Gouden Schoen Thorgan Hazard - weinig schelen: zij gaan met drie dure punten terug naar de Gaverbeek. En op Sclessin? Diepe crisis.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' 3
Milec Martin   90' 5.3
Teixeira Jorge   90' 5
Ciman Laurent 90' 4
Van Damme Jelle 90' 4
Mpoku Paul José  90' 4.7
Trebel Adrien   90' 5
De Sart Julien A 90' 7
Mujangi Bia Geoffrey 78' 3.3
Araújo Vinícius Vasconcelos 69' 4.3
Viera Ramos Jonathan 56' 5
  Bank G Beoordeel
De Camargo Igor 34' 4.7
Watt Anthony 21' 2.7
Ono Yuji 12' 4
Faty Ricardo -  
Thuram-Ulien Yohann -  
Arslanagic Dino -  
Andrade Darwin -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' 0
Cissako Yarouba A 90' 0
D'Haene Karel 90' 7
Labor Jérémy   90' 0
Verboom Bryan 90' 0
Jørgensen Jesper 90' 1
Skúlason Ólafur   90' 3
Troisi James  90' 2
Trajkovski Aleksandar 82' 6
Sylla Idrissa 90' 1
Bongonda Theo 84' 5
  Bank G Beoordeel
Aneke Chuks 8'  
Paye Djibril Tamsir 6'  
Bruzzese Sébastien -  
Mendy Formose -  
Overtoom Willie -  
Hazard Kylian -  
Canelas Almeida Ferreira Tiago Emanuel -  
Herbeleef Standard - Zulte Waregem

Vooraf