Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Le Canonnier
De Sutter zet Club met twee doelpunten op weg naar overwinning bij RMP
Manuel Gonzalez

Club Brugge had vanavond geen enkele moeite met Royal Mouscron Péruwelz. De West-Vlamingen legden goed voetbal op de mat. Tom De Sutter tekende voor twee rozen in de oververdiende 1-4-overwinning. Club heeft Anderlecht in het vizier.

Cédric De Volder in Moeskroen

De neusbreuk hield Victor Vazquez tegen KAA Gent nog tachtig minuten op de bank, maar de Catalaan startte vanavond gewoon in de basis. Michel Preud’homme behield verder het vertrouwen in de scorende Tom De Sutter. Ruud Vormer kwam dan weer in de plaats van Fernando Menegazzo. Voor Nicolas Castillo had blauw-zwart deze keer wel een plaatsje op de bank voorzien.

Heerlijke trap van Gedoz

En Club zette van meet af aan haar tentje op voor de zestien van de thuisploeg. De Sutter kwam Patrick De Vlamynck echter tegen op zijn weg. De 37-jarige doelman hield een gemaakt doelpunt uit zijn doelvlak met het aangezicht. Wat volgde was overigens nog maar eens een klaagzang om doellijntechnologie. Het leer caprioleerde terug richting de doellijn. Jonathan Lardot oordeelde (terecht) dat het 0-0 bleef.

Tussendoor doken we overigens nog eventjes in de archieven. “Ik had toch gezegd dat mijn schoten op een dag zouden renderen”, aldus Gedoz na zijn doelpunt van op afstand op Daknam. Wel, rond het halfuur diende de Braziliaanse international zijn criticasters nog eens van antwoord. Gedoz poeierde een vrije trap van op zo’n vijfentwintig meter in de kruising. De 1-0-voorsprong voor Club was overigens meer dan verdiend.

Schitterende assist Vazquez, De Sutter scoort opnieuw

Les Hurlus gingen in het derde kwart van die eerste helft op zoek naar de gelijkmaker. Abdoulay Diaby zette Mathew Ryan een eerste keer aan het werk, de poging van Roy Contout stierf op een blauw-zwarte bips en Anice Badri slaagde er tot twee keer toe niet in om het doelkader te viseren. De toeschouwers konden aan de koffie met een 0-1-ruststand.

De bezoekers waren na enkele minuten in de tweede helft al zegezeker. Vazquez bewees dat je geen neus nodig hebt om te voetballen en legde de Henegouwse defensie open met één simpele – of zo u wil: geniale – assist. De Sutter bedankte de Catalaan door zijn derde doelpunt in twee wedstrijden tegen het net te trappen, 0-2 en Mouscron-Péruwelz uitgeteld tegen de touwen.

TDS: twee wedstrijden, vier doelpunten

Tussendoor ontnam Ryan Diaby met enkele puike tussenkomsten de kans om zich naast Frédéric Gonoungbe aan de kop van de topschutterstand te trappen, maar het was opnieuw De Sutter die alle aandacht naar zich toezoog. De voormalige prijsschutter van RSC Anderlecht tekende meteen voor zijn tweede van de avond, 0-3. Het was overigens meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd voor de Oost-Vlaming.

Maar ook zijn vervanger deed het goed. Castillo lag de voorbije weken onder vuur, maar stond amper vijf minuten tussen de krijtlijnen toen hij de touwen – met enige medewerking van de paal – een vierde keer deed trillen. Club controleerde de partij, maar vond het niet nodig om nog een vijfde keer te versnellen. De late eerredder van Nicolas Perez veranderde dan ook bitter weinig aan de partij. De troepen van Michel Preud'homme naderen in de rangschikking tot op twee punten van leider RSC Anderlecht. Zondag volgt de altijd lastige verplaatsing naar Mambourg.