Datum: 01/11/2014 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Kwieke en winnende Rouches verzoenen zich met Sclessin
Kwieke en winnende Rouches verzoenen zich met Sclessin
Foto: © photonews

Standard staat op zes punten van leider Anderlecht. Zo snel kan het gaan in het voetbal: twee weken geleden nog met alle zonden van de Exodus overladen, nu als halve Messiassen aangehaald en toegezongen. Mpoku was alweer de belangrijke man, met een assist en een goal: 2-0.

Aernout Van Lindt in Luik

Dertien dagen geleden stond de hel van Sclessin in brand. Vrouwen en kinderen eerst, was toen het devies. Duchâtelet en Luzon waren Kop-van-Jut, maar in de match tegen Zulte Waregem werden de spelers het echte slachtoffer. Uitgejouwd, uitgejoeld en uitgebraakt: om alle vertrouwen van te verliezen.

Maar het kan verkeren, zei Bredero. Van minuut 1 tot minuut 93 waren de fans van de Rouches vandaag samen met hun ploeg aan het knokken voor een nieuwe belangrijke driepunter. Een overwinning zou ze tot op zes punten van leider Anderlecht brengen ... wie ze dat twee weken geleden had durven zeggen, was vermoedelijk uitgelachen.

Lopen voor elke morzel grond

Ohja, Duchâtelet moet nog steeds buiten van de fans. Hij wordt af en toe uitgefloten en naar de uitgang geroepen. Maar de 11 dappere Galliërs op het veld, die zijn van Sclessin en de uitzinnige fans. Deden ze alles perfect vandaag? Verre van, maar er was wel terug een strijdkracht op het veld. 

Het eerste doelpunt kon niet exemplarischer zijn: Mpoku die alles op alles zette om een lange bal van Lumanza binnen te houden, dat deed en door een laconiek verdedigende Kosanovic panklaar op het hoofd van De Camargo kon leggen, een koud kunstje voor de spits.

Mpoku opnieuw de held

Daarna bleef Standard de meest enthousiaste ploeg, al moest ook doelman Thuram meer dan in zijn vorige drie matchen af en toe tussenkomen. Hij heeft wél zijn vierde clean sheet te pakken, sinds Vukomanovic hem in de basis heeft gedropt. Met Van Damme, Milec, Lumanza en Enoh stonden wel enkele nieuwelingen in de ploeg. Een beetje roteren? Dat moet de assistent van zijn T1 hebben geleerd ...

Maar als er een iemand is waar je van op aan kan, dan is het Mpoku. Miste hij een dot van een kans? Ja, nipt over Biebauw en de lat. Maar daarvoor had hij en niemand anders geprofiteerd van het harde werk van Jeff Louis om de match te beslissen. In de slotfase hadden Louis, Watt en Ono de score moeten doen oplopen, maar een kniesoor die daar op let.

En dus zijn de drie punten meer dan verdiend binnen voor Standard. Het nestelt zich (voorlopig) zelfs op de zesde plaats. En of de fans genoten! Vukomanovic blijft ongeslagen, de voorzichtige ambities richting play-off 1 van Mechelen (als die er al waren) krijgen een kleine tik.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Thuram-Ulien Yohann 90' -
Milec Martin 90' -
Ciman Laurent 90' -
Arslanagic Dino 90' -
Van Damme Jelle 90' -
Mujangi Bia Geoffrey A 90' -
Enoh Eyong 90' -
Lumanza-Lembi Tortol 74' -
Mpoku Paul JoséA 84' -
Louis Jeff 90' -
De Camargo Igor 61' -
  Bank G Beoordeel
Watt Anthony 29' -
Faty Ricardo 16' -
Ono Yuji 6'  
Andrade Darwin -  
De Sart Julien -  
Trebel Adrien -  
Kawashima Eiji -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' -
Matthys Tim 70' -
Kosanovic Milos 90' -
De Witte Seth 90' -
Biset Maxime 70' -
Obradovic Ivan 90' -
Cisse Ibrahima 90' -
Rits Mats 90' -
Hanni Sofiane 84' -
Cordaro Alessandro 90' -
Veselinovic Dalibor 90' -
  Bank G Beoordeel
Claes Glenn 20' -
Vandam Jerry 20' -
Adesanya Jason 6'  
Vanlerberghe Jordi -  
Van Damme Joachim -  
Pacovski Tomislav -  
Mertens Jan -  
Herbeleef Standard - KV Mechelen

Vooraf