Datum: 07/11/2014 20:30
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Diaz Arena
Zulte Waregem zet opmars verder in Oostende

Zulte Waregem heeft een zes op zes te pakken in de competitie. Het was baas in Oostende en kon er uiteindelijk ook de drie punten wegkapen, met dank aan de verdedigers: N'Diaye, Verboom en D'Haene scoorden, enkel Brillant kon iets terugdoen: 1-3.

Aernout Van Lindt in Oostende

"Never change a winning team." Dat was het devies van Francky Dury na de machtsontplooiing tegen Racing Genk zeven dagen geleden. Dus Cissako stond weer op rechtsbuiten, N'Diaye op rechtsachter, Mendy centraal naast D'Haene en kersvers belofteninternational Bongonda opnieuw op de bank.

Bij de Kustboys wél enkele wijzigingen. Andile Jali mocht vorige week de begrafenis bijwonen van zijn nationale doelman, nu was hij terug op de afspraak. Ook Ruiz mocht in de basis starten, omdat Vanderbiest een plekje op de bank had voorzien voor Canesin. Die toonde tijdens zijn invalbeurt van twintig minuten perfect waarom hij op de bank zat, met balverlies na balverlies.

Twee corners, twee goals

Het matchbegin had weinig echt boeiends te bieden. Wie na een dik kwartier pas het tot de nok gevulde Albertparkstadion binnenkwam, had in feite niets gemist. Het overwicht was toen wel al voor de bezoekers, al deden ze er heel weinig mee. Dribbelen in de zestien van de tegenstander, het is mooi - maar als je moet scoren levert het vaak weinig op.

Aan de overkant was het plots wel raak: een corner van Wilmet werd door Brillant tegen de touwen gekopt. Lang kon Oostende niet profiteren van de voorsprong, want even later was een hoekschop aan de overkant van Troisi via de kopgrage rechtsachter N'Diaye genoeg om de bordjes op gelijke hoogte te hangen.

Verdedigers Essevee maken het verschil

Aan het spelbeeld veranderde het weinig:de bezoekers probeerden het voetballend, de thuisploeg probeerde snel uit te breken op de counter. Essevee had eigenlijk altijd aan de rust moeten leiden, maar liet dat na.

En dan is het altijd opletten voor Coulibaly & co, die met een schicht het verschil kunnen maken. Bossut hield zijn touwen echter maagdelijk wit na rust, aan de overkant was het wel prijs. Verboom kapte heerlijk naar binnen na een pasje van Troisi, het schot mocht er ook zijn: met rechts Ovono kansloos latend.

Tien minuten voor tijd maakte een andere verdediger van Zulte Waregem de match monddood: Karel D'Haene knikte - opnieuw op aangeven van Troisi - de 1-3 van dichtbij binnen. Opvallend: enkel verdedigers die scoren in een match, maar aan de Belgische kust was het deze vrijdagavond wel zo. Oostende blijft puntenloos achter, Zulte Waregem stoomt door en kan - de punten van Standard incluis - zich voorlopig terug middenmoter noemen. En de fans van Essevee? Die mogen zich aan een vat van Marc Coucke verwachten.