Datum: 22/11/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Gent stuurt Cercle simpel naar huis
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Gent stuurt Cercle simpel naar huis
Foto: © Photonews

Gent kreeg dé kans om de kloof met Anderlecht te verkleinen en greep die met beide handen. Na een niet zo fantastische pot gingen er toch vier in bij Cercle-doelman Werner.

Sander De Graeve in Gent

Vanhaezebrouck moest puzzelen tegen Cercle. Maar liefst tien geblesseerden noteerden we op de persconferentie. Daarvan was enkel Rafinha fit genoeg om op de bank te zitten. Nermin Zolotic speelde dit seizoen nog maar in één match mee, maar kwam in de basis. In de openingsmatch kwam hij ook al aan de aftrap tegen dit Cercle, maar overtuigend was het allemaal niet.

Bij Cercle mocht Faris Haroun meteen opdraven op het middenveld. Hij liet zich meteen opmerken met een overtreding op Raman in de allereerste minuut. Even later stonden beide heren zelfs neus aan neus. Hij probeerde wel zijn team op sleeptouw te nemen, maar bij dit Cercle is dat heel moeilijk.

Gent nam het initiatief, maar een goeie match kregen we in de eerste helft niet te zien. Defensief was het wel oké bij de Vereniging. Op één moment na dan. Dejaegere won met wat geluk het duel van Cornelis en mocht zomaar doorlopen. Zijn knal in de hoek was precies en bracht AA Gent 1-0 voor. Het was zowat het enige waarvoor de toeschouwers even recht gingen staan. Het niveau was niet om over naar huis te schrijven.

Na de rust kon het dus enkel beter gaan. Raman was opnieuw bedrijvig, maar de meeste aandacht ging naar de middenstip. Daar besloot het sproeisysteem om de saaie partij wat op te leuken. De match werd een tijdje stilgelegd. Lepoint probeerde het onding opnieuw in het veld te duwen, maar dat bracht geen zoden aan de dijk.

Na een tijdje kon het spel dan toch hervat worden. Cercle kwam nog aan één kans, maar D'Haene kopte de bal van Haroun over doel. Die Haroun stond nog steeds hevig. Hij deelde een elleboog uit aan Dejaegere, maar kwam weg zonder kaart.

Knappe match trouwens van die Dejaegere. Na zijn goal in de eerste helft zette hij Raman perfect op weg naar de 2-0. De jongeling tankte vertrouwen bij de nationale beloften en knalde loeihard binnen met links. Match gespeeld na een uur.

Onwaarschijnlijke goal Pollet

Daarna duwde Gent door en had Cercle pech. Na Wils in de eerste helft verloor het met Bourdin nog een centrale verdediger met een blessure. Gilles Dewaele mocht zo zijn debuut maken. Toen stond het al 3-0. Depoitre zette een één-tweetje op met Lepoint en gleed de bal mooi binnen.

Het was nog niet gedaan voor Cercle Brugge, Pollet viel in en maakte een onwaarschijnlijke goal. Hij bracht de bal met de rug naar doel voor, maar niemand kon erbij. Een hulpeloze Werner zag het leer in zijn verste hoek verdwijnen. Een flauwe match kreeg zo toch nog een mooi etiket. Bij Cercle was het echt niet goed. Gent komt drie punten dichter bij Anderlecht.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' 6.3
Foket Thomas A 90' 7.3
Nielsen Lasse 90' 9.3
Gershon Rami 90' 8
Asare Nana 90' 8
Neto Renato 90' 8.7
Zolotić Nermin 90' 8
Lepoint Christophe A 90' 6.7
Dejaegere BrechtA 75' 9.7
Depoitre Laurent 75' 8.3
Raman Benito 85' 8
  Bank G Beoordeel
Saief Kenny 15' 6.3
Pollet David 15' 7
Locigno Sébastien 5'  
Vitas Uros -  
Rafinha Rafael Scapini -  
Vandenbussche Brian -  
Belhocine Karim -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
Cornelis Hans   90' -
Wils Stef 37' -
Bourdin Pierre 77' -
Buysse Bart   90' -
Van Acker Thibaut 90' -
D'Haene Kristof 90' -
Haroun Faris 90' -
Sukuta-Pasu Richard 90' -
Kabananga Junior   90' -
Godee Joey 65' -
  Bank G Beoordeel
Van Roose Karel 53' -
Buyl Stephen 25' -
Dewaele Gilles 13' -
Van Damme Miguel -  
De Kegel Dennes -  
Smolders Tim -  
Bacelic-Grgic Stipe -  
Herbeleef KAA Gent - Cercle Brugge

Vooraf