cerCercle Brugge
gnkKRC Genk
Datum: 29/11/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Jan Breydel
Verrassend sterk Cercle onverdiend ten onder tegen Genk
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Verrassend sterk Cercle onverdiend ten onder tegen Genk
Foto: © Photonews

Een verrassend sterk Cercle Brugge ging met het kleinste verschil ten onder tegen Racing Genk. De Limburgers pleegden een echte overval in Brugge. Een goal van Sukuta-Pasu werd discutabel afgekeurd. Mboyo knalde het deksel op de neus.

Sander De Graeve in Brugge

  • Verrassend degelijk Cercle
  • Makke jonkies van Genk
  • Afgekeurde goal Sukuta-Pasu
  • Deksel op de neus na geweldige actie Kagé

In een koud en kil Jan Breydelstadion mochten Cercle Brugge en Racing Genk aan hun match van de zeventiende speeldag beginnen. Voor de partij toonden de supportersclubs met vlaggen hun steun én werd er gedanst, maar veel warmer werd het stadion er niet van.

Op het veld kregen we wel animo. Cercle verraste door meteen de voet naast Racing Genk te zetten. De betere kansen waren voor de thuisploeg. Sukuta-Pasu knalde voor een leeg doel naast en een afgeweken knal van Haroun bracht Köteles bijna in de problemen.

Genk zette er twee pogingen van Schrijvers tegenover. De jonge spits knalde op de lat en in het zijnet. De jonge veulens van Genk hadden het overigens moeilijk. Castagne had problemen met D'Haene en ook Walsh maakte niet de beste indruk.

Bij Cercle hadden de scherpe woorden van Vidarsson duidelijk hun effect niet gemist. Behalve Werner leek iedereen wakker en attent. De doelman stond wat op flanellen benen te keepen. Zo loste hij een makkelijke bal van Mboyo en liet hij diezelfde Mboyo zich haast de bal afsnoepen.

Afgekeurde goal

De rust werd gehaald bij een billijke 0-0, al kon het even goed 2-2 staan op dat moment. Na de koffie ging Cercle op dat elan door. Een blok van Kara hield Bacelic-Grgic al in de eerste minuut van een goal.

Cercle bleef maar komen in die tweede helft. Köteles leek af en toe wel in een schietkraam te staan. Na een dik uur kwam hét discussiepunt van deze wedstrijd. Sukuta-Pasu tikte de bal tegen de touwen, maar de goal werd afgekeurd.

De bal leek nochtans van Anele te komen, al was ook iemand van Cercle in de buurt. De Vereniging leek hier toch bestolen te worden. Even later werd ook Kabananga heel nipt afgevlagd voor buitenspel.

Deksel op de neus

Het mocht duidelijk niet zijn voor Cercle vanavond. Invaller Kagé pakte uit met een geweldige dribbel en dito voorzet. Mboyo bedankte. De combinatie van twee voormalige Gent-spelers gooide het deksel keihard op de neus van de Vereniging.

Cercle verdiende de nederlaag niet. Met de zege van Waasland-Beveren tegen Mouscron doet een sterk Cercle een erg slechte zaak in het klassement.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
Cornelis Hans 90' -
Dussenne Noë   90' -
Bourdin Pierre 90' -
Buysse Bart 90' -
Van Acker Thibaut   87' -
Haroun Faris 90' -
Bacelic-Grgic Stipe 73' -
Sukuta-Pasu Richard 90' -
Kabananga Junior 81' -
D'Haene Kristof 90' -
  Bank G Beoordeel
Verkindere Ayron 17' -
Buyl Stephen 9'  
Godee Joey 3'  
De Kegel Dennes -  
Dewaele Gilles -  
Van Damme Miguel -  
Van Roose Karel -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Castagne Timothy 90' -
Walsh Sandy 90' -
Kara Mbodji Serigne Modou 90' -
Anele Ngongca 90' -
Okriashvili Tornike 85' -
Gerkens Pieter 90' -
Buffel Thomas   75' -
Cissé Sekou 59' -
Mboyo Ilombé 90' -
Schrijvers Siebe   90' -
  Bank G Beoordeel
Milinkovic-Savic Sergej 31' -
Kage Hervé A 15' -
Cavric Aleksandar 5'  
Zarandia Luka -  
Bizot Marco -  
Joseph-Monrose Steeven -  
Vrijsen Jarne -  
Herbeleef Cercle Brugge - KRC Genk

Vooraf