Zulte Waregem - KAA Gent

Zulte Waregem huldigt nieuwe tribune in met deugddoende overwinning, Gent laat leidersplaats liggen
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Zulte Waregem huldigt nieuwe tribune in met deugddoende overwinning, Gent laat leidersplaats liggen
Foto: © photonews

Zulte Waregem heeft er drie deugddoende punten bij na een felbevochten overwinning tegen AA Gent. Het zette een scheve situatie recht na rood voor Zolotic en won met 2-1. De Buffalo's laten de leidersplaats liggen, Anderlecht of Brugge kan uitlopen op zondag.

Aernout Van Lindt in Waregem

  • Nieuwe tribune zorgt voor vuurwerk
  • Dom rood Zolotic keerpunt
  • Essevee pakt drie deugddoende punten
  • AA Gent laat (voorlopige) leidersplaats liggen

AA Gent kwam met een duidelijke opdracht naar de Gaverbeek: winnen en minstens voor twee dagen de leider in de Jupiler Pro League worden. Vanhaezebrouck wilde dat doen met de namen die iedereen vooraf op zijn papiertje had geschreven, Dury verbaasde enigszins door uit te pakken met Skúlason op rechtsachter.

De match werd met vijf minuutjes vertraging op gang geschoten, maar dat had een leuke reden deze keer: de inhuldiging van de nieuwe tribune, met ook een indrukwekkend uitvak. Vuurwerk, glitters, vlaggen en een mooie tifo zorgden voor een eerste hoogtepunt in het Regenboogstadion.

Goal Gershon en dom rood Zolotic

Vuurwerk was ook wat we wilden zien op het veld, en op dat gebied bleven we voor de koffie toch wel wat op onze honger zitten. Na een fel begin van de thuisploeg pakten de Buffalo's. Ze waren baas, maar lieten het na om echt veel doelrijpe kansen bij elkaar te spelen.

Na een vrije trap was het wel prijs: Gershon was de slimste en lepelde prachtig over Bossut. Lang zou de vreugde van de bezoekers echter niet duren, met dank aan ene Nermin Zolotic. Die slaagde er in om twee keer heel erg dom geel te pakken: eerst om voor de bal te blijven staan, daarna een te late tackle op Skúlason.

Schicht Verboom, Cissako beslist

En met een man meer kreeg Essevee plots meer ruimte. Voor de koffie leverde dat nog niets op, na de pauze - ook gesteund door een alweer erg positief publiek - wel. Eerst was er een geweldige schicht van Bryan Verboom, die van 25 meter Sels helemaal kansloos liet. Misschien wel het doelpunt van het jaar?

De thuisploeg drong aan en probeerde snel de winnende treffer te maken, maar de lat en Sels stelden het feest lang uit. Een kleine tien minuten voor tijd was het dan toch prijs: Cissako werd in het hoekje gestuurd door Messoudi en hij zorgde voor de ontlading van het stadion door de 2-1 tegen de touwen te prikken.

Goals

2
1

Balbezit

55
45

Aanvallen

79
73

Gevaarlijke aanvallen

38
31

Schoten op doel

2
2

Schoten naast/over doel

5
3

Geblokkeerde schoten

1
3

Schoten op doelkader

1
0

Hoekschoppen

5
2

Buitenspel

2
2

Fouten

24
18

Vrije trappen

20
26

Doeltrappen

6
9

Inworpen

27
20
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws