Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Luminus Arena
Genk zowaar tweede na winst tegen Kortrijk
Robby Morren

Het lijkt onvoorstelbaar maar Racing Genk prijkt op de tweede plek. De Limburgers rechtten de rug na de wanprestatie op Gent. Nadat Kortrijk 2 goals heel dubieus afgekeurd zag, liep het voor Genk op wieltjes. Mboyo(2) en Kabasele zorgden voor een 3-0 zege.

Robby Morren en Bart Hermans in Genk

Bij Genk moest Kara dan toch afhaken waardoor Walsh centraal achterin naast Kabasele begon. Kagé nam de plaats in van de lichtgeblesseerde Cissé en Milinkovic begon op het middenveld. Bij Kortrijk kwam Matton aan de aftrap, waardoor Ulens naar de bank verhuisde.

Onterecht afgekeurde goals?

Kortrijk ging vol voor de winst en scoorde twee keer binnen het kwartier, eerst Chevalier en later De Smet. Juichen mochten de bezoekers echter niet want beide treffers werden afgekeurd. Twijfelachtige beslissingen weliswaar.

De eerste werd afgekeurd wegens buitenspel, zeer nipt en moeilijk uit te maken. Bij de tweede gaf de assistent van Laforge hoekschop aan. Een zeer vreemde beslissing als u het ons vraagt, maar zo mocht Genk zich gelukkig prijzen dat het nog 0-0 stond na een kwartier.

Kortrijk was de betere ploeg, al konden de  Limburgers enkele keren tegenprikken. Buffel ging fel protesteren toen Laforge de bal niet op de stip legde nadat de bal tegen de arm van Poulain kwam.

Die strafschop kreeg de bedrijvige aanvoerder wel toen Poulain hem kort na het halfuur haakte. Mboyo stuurde Darren Keet naar de verkeerde hoek en zo mocht Genk tegen tegen de gang van het spel in met 1-0 gaan rusten.

Genk, dat aan de tweede helft begon met Bizot in doel nadat Köteles zich had geblesseerd, zat na 58 minuten op rozen. Kabasele verdubbelde de voorsprong met een kopbalgoal en 3 minuten later stond het 3-0. Keet mocht de bal niet met de hand raken buiten de zestien, Mboyo was sneller en zette er een fijn voetje tegen.

En zo was de wedstrijd al gespeeld na 60 minuten. De Kerels probeerden nog wel, maar scoren lukte niet meer. In het slot mocht bij Genk Jarne Vrijsen zijn debuut maken toen Kabasele na een knie in de rug naar de kant moest.

Racing Genk trapt de indrukwekkende reeks van Kortrijk in de competitie – 5 overwinningen en 1 tegengoal in 5 wedstrijden – aan diggelen. De troepen van McLeish pakken zowaar –voorlopig- de tweede plaats.