Datum: 13/12/2015 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard overvleugelt Club Brugge en duikt top zes binnen
Cédric De Volder Robby Morren
Cédric De Volder en Robby Morren vanuit Luik
| 0 reacties

Standard was duidelijk de betere van Club Brugge

Standard overvleugelt Club Brugge en duikt top zes binnen
Foto: © photonews

Standard staat weer helemaal onder de mensen. De Luikenaren overvleugelden vanmiddag Club Brugge en duiken zo de top zes binnen. Het werd 2-0 op Sclessin. Club Brugge moest na rood voor Boli Bolingoli een helft met z'n tienen spelen.

Michel Preud’homme wilde op Luikse bodem de Europese kater doorspoelen, maar deed dat natuurlijk met enkele (zes!) andere namen. Zo begonnen onder anderen Hans Vanaken, Boli Bolingoli én Lior Refaelov in de basis. Standard besloot dan weer om een risico te nemen door Jonathan Legear te laten starten.

Schietgebedjes

De studieronde in een sfeervol Stade Maurice Dufrasne werd overgeslagen. De aanvallen waren dan wel niet door de ambachtsman ineengeknutseld, maar ze waren er wel. Stefano Denswil pegelde een vrije trap naast, terwijl het vizier van Anthony Knockaert enige afwijking vertoonde.

Standard nam in het derde kwartier de wedstrijd helemaal in handen. Club werd weggedrukt door de Rouches, maar een (verdiend) doelpunt kwam er niet uit voort. Het was meteen ook het sein voor de groep nonnetjes - deze keer was het een stunt van een groep jonge deernes - om het tempo aan schietgebedjes op te voeren.

Geharrewar, doelpunt! Of toch niet? 

En of het hielp? Luttele minuten na de pauze ontplofte Sclessin. Knockaert had de bal na geharrewar voor doel over de lijn getikt. Bart Vertenten zag echter een fout op de blauw-zwarte doelman en liet het feestje - tot ongenoegen van alles wat Luiks was - niet doorgaan. 

Het Luikse legioen stond echter al snel opnieuw achter de scheidsrechter toen hij Bolingoli op een tweede gele kaart trakteerde. Club Brugge moest nog een helft met z’n tienen verder. En jawel, net op dat moment duwde Jelle Van Damme de opener tegen de touwen, 1-0.

Club klungelt, Standard straft af

Even later hing Club helemaal in de touwen. Davy De fauw leverde de bal zomaar in bij Matthieu Dossevi. Het moet gezegd: de flankaanvaller knalde de 2-0 heerlijk voorbij Sébastien Bruzzese. Michel Preud’homme greep op dat moment in met Victor Vazquez, maar het kalf was al verdronken. 

Standard klimt op die manier naar een PO1-plaats. De Rouches staan momenteel op een gedeelde zesde stek met KRC Genk. Yannick Ferrera zal zich alvast in de handen wrijven als hij aan het spelniveau van de Limburgers denkt. Club Brugge blijft aan de leiding, maar zal die wellicht vanavond moeten afstaan.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Milec Martin 90' 6.5
Scholz Alexander 90' 7
Teixeira Jorge 90' 6.5
Van Damme Jelle 90' 7.5
Trebel Adrien 88' 8.5
Yatabare Sambou 90' 7
Dossevi Matthieu 90' 9
Legear Jonathan 76' 6.5
Santini Ivan   81' 6.5
Knockaert Anthony A 90' 7
  Bank G Beoordeel
De Sart Julien 14' 6
Emond Renaud 9'  
Fiore Corentin 2'  
Andrade Darwin -  
Enoh Eyong -  
Badibanga Beni -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Bruzzese Sébastien 90' 3.5
Meunier Thomas   90' 3.5
Duarte Óscar 90' 5
Denswil Stefano   90' 5
Bolingoli Mbombo Boli     49' 1.5
Claudemir Domingues de Souza 90' 3
Vormer Ruud 90' 5
Vanaken Hans 67' 4
Diaby Abdoulay 67' 3
Vossen Jelle   90' 4
Refaelov Lior 54' 4.5
  Bank G Beoordeel
De fauw Davy 36' 2
Dierckx Tuur 23' 4
Vazquez Victor 23' 3
Izquierdo Mena José Heriberto -  
Cools Dion -  
Mechele Brandon -  
Simons Timmy -  
Bolat Sinan -  
Herbeleef Standard - Club Brugge

Vooraf