Datum: 02/08/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Luminus Arena
Strijdend Genk kan niet winnen tegen 10 Cercle-spelers
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Strijdend  Genk kan niet winnen tegen 10 Cercle-spelers
Foto: © Photonews

Racing Genk heeft zijn eerste thuiswedstrijd niet kunnen winnen. Tegen Cercle kwam het na een blunder van Bizot op achterstand. Buffel scoorde al snel de gelijkmaker. Met dat ene punt moet Genk vrede nemen want ook tegen 10 Cercle-spelers kon het niet meer scoren.

Robby Morren in Genk

De druk op de ketel was bijzonder groot in Genk na de wanprestatie op Mechelen. Pierre Denier gooide nieuwkomer Okriashvili onmiddellijk in de strijd, Kabasele nam de plaats in van Simaeys en Gerkens die van de geschorste Hyland. Anele keerde terug na een hamstringblessure. Cercle opende met een goede prestatie en dus behield Staelens het vertrouwen in de elf die tegen AA Gent begonnen.

‘Ik wil elf leeuwen zien’, zo drukte Denier zijn wens uit. De interim-coach mocht niet helemaal ontevreden zijn. Niet dat elke Genk-speler het gras opat, maar het verschil met vorige week tegen KV Mechelen was groot. Was het voetballend dan goed? Helemaal niet. Het verliep allemaal te traag en te onzuiver.

Cercle liep goed in de organisatie en prikte als het kon. Niet veel, maar wel voldoende om de beste kansen te creëren. Op het halfuur moest doelman Bizot alles uit de kast halen om de kopbal van Bacelic uit doel te ranselen. Dat was al de tweede keer dat Cercle op voorsprong had kunnen klimmen want eerder had Anele een voorzet van Godee wat onhandig bijna in eigen doel gewerkt.

Bizot blundert

Enkele minuten voor de pauze brak de wedstrijd open. Marco Bizot blunderde en Cercle opende de score. De Nederlandse goalie kwam goed uit maar trapte domweg naast de bal. Bacelic liep lekker door en legde eenvoudig binnen. Lang konden de groenhemden niet van de voorsprong genieten. Werner kon onvoldoende bij een voorzet van Mboyo, Buffel tekende voor de gelijkmaker. (1-1)

Lang geleden, maar Genk kreeg het ganse stadion achter zich. De Limburgers slaagden erin om Cercle volledig op de eigen helft te drukken. Mboyo werkte hard, maar wrong twee mogelijkheden de nek om.

Na 60 minuten maakte Kage zijn debuut. Hij stond nog geen tien minuten op het veld toen Godee hem onderuithaalde. Tweede geel voor de Cercle-speler en de Vereniging moest nog 20 minuten met een man minder verder en kreeg zelfs nog de beste kans via een kopbal van Dussenne, al pakte ook Gerkens nog uit met een mooie knal.

Cercle hield met tien zonder al te veel moeite stand en neemt zo een punt mee uit Limburg. Een mooi resultaat voor de troepen van Lorenzo Staelens. Genk toonde nu wel de juiste mentaliteit, maar het levert geen overwinning op.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Bizot Marco 90' 5.5
Anele Ngongca 90' 6.5
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 6
Kabasele Christian 90' 7
Tshimanga Derrick 90' 7
Buffel Thomas 90' 8.5
Gorius Julien 82' 6
Gerkens Pieter 90' 5
Okriashvili Tornike 89' 8.5
Schrijvers Siebe 62' 5
Mboyo Ilombé A 90' 5
  Bank G Beoordeel
Kage Hervé 28' 6
Walsh Sandy 28' -
Milinkovic-Savic Sergej 8'  
De Ceulaer Benjamin 1'  
Hamalainen Brian -  
Cissé Sekou -  
Köteles Laszlo -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
Cornelis Hans   90' -
Wils Stef 90' -
Bourdin Pierre 90' -
Dussenne Noë 90' -
N'Diaye Ismaïla 90' -
Bacelic-Grgic Stipe 74' -
Smolders Tim 65' -
Godee Joey A     71' -
Kabananga Junior 90' -
D'Haene Kristof 62' -
  Bank G Beoordeel
Buyl Stephen 28' -
Van Acker Thibaut 25' -
Sukuta-Pasu Richard 16' -
Van Roose Karel -  
Buysse Bart -  
Valcke Sam -  
Van Damme Miguel -  
Herbeleef KRC Genk - Cercle Brugge

Vooraf